La comunitat universitària decidirà el disseny de l’enjardinament del Campus de Tarongers

  • Gabinet de la Rectora
  • 6 de maig de 2022
 
La comunitat universitària decidirà el disseny de l’enjardinament del Campus de Tarongers
Imatge d'arxiu

La Universitat ha convocat un concurs d’idees per a recollir propostes d’intervenció paisatgística al Campus de Tarongers i serà la comunitat universitària la que trie la proposta que transformarà i convertirà el campus en un espai més sostenible, natural i humà.

La Universitat presenta un concurs d’idees per a l’enjardinament del Campus de Tarongers per a dur a terme el projecte de transformació del Campus i aconseguir així una millora paisatgística mitjançant l’ús de teixit vegetal (arbre, prades, paviments blans, etc) com a recurs principal.

D’aquesta manera, els projectes que es presenten al concurs han de contemplar la renovació de l’espai urbà creant un conjunt unitari i recognoscible que dote al campus universitari de caràcter i qualitat ambiental. També es requereix la generació de zones d’estada protegides de l’assolellament, i la dotació e mobiliari urbà.

La millora del Campus ha d’oferir la possibilitat de celebrar esdeveniments a l’aire lliure enfront de la biblioteca Gregori Maians, i integrar els recorreguts dels vehicles del SPEIS, així com la connexió i accessos a edificis existents i previstos. A més a més, entre els requisits també es troba la necessitat de garantir l’accessibilitat universal.

D’entre totes les propostes presentades el jurat seleccionarà aquelles cinc millors propostes d’acord amb els requisits tècnics i la seua viabilitat. Aquestes propostes seran votades per tota la comunitat universitària i el primer (8.000€) i segon (4.000€) premi s’atorgaran a les dues propostes més votades i les mencions (2.000€) seran per a la resta de propostes finalistes.

La intervenció es realitzarà en una superfície de més de 52.000 m2 d’espai públic i la previsió és que el mes de setembre la comunitat universitària trie la proposta que més li agrade, redactar el projecte durant la resta de l’any 2022 i iniciar les obres el 2023.  

Accediu al següent enllaç per accedir a les bases del concurs.

Imatges: