El concurs de dibuix i fotografia pel centenari del Laboratori d’Arqueologia de la Universitat de València rep 128 treballs

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 23 de juny de 2022
 
logo concurs 100 anys

Un total de 128 alumnes de centres educatius valencians de primària i de secundària han participat en el concurs de dibuix i fotografia convocat amb motiu del centenari del Laboratori d’Arqueologia de la Universitat de València. “Aquest concurs ofereix la possibilitat de donar a conéixer als més joves l’arqueologia valenciana i mostrar l’enorme patrimoni cultural que les col·leccions, peces i jaciments representen per a la societat”, ha explicat Teresa Orozco, directora del Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga de la UV.

Hi ha hagut un únic premi per a cadascuna de les tres modalitats del concurs, que ha consistit en una tauleta tàctil i material de marxandatge produït amb motiu del centenari. A més, en setembre s’organitzarà una jornada de commemoració que inclourà el lliurament dels premis, així com una visita guiada al Laboratori d’Arqueologia de la UV i/o a diferents jaciments per als centres a què pertanyen les persones guardonades.

El premi en la categoria de primer a tercer curs de primària ha correspost a un dibuix del Colegio Rural Agrupado Entreviñas de Fuenterrobles; mentre que el dibuix premiat en la categoria de quart a sisé correspon al Colegio Mas Camarena de Bétera. L’alumnat de secundària ha participat amb fotografies, i la premiada és una de l’IES Cueva Santa de Segorbe que mostra la Torre del Mal Paso de Castellnovo. En la pàgina web de la UCC+i de la Universitat de València, l’entitat que ha coorganitzat aquest concurs, es poden consultar també les obres finalistes. En el concurs, a més, un centre ha enviat dibuixos d’educació infantil.

El jurat l’han format Gianni Gallello, investigador del Departament de Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga, i director de la Unitat de Recerca ArchaeChemis; Josep Montesinos, degà de la Facultat de Geografia i Història; Maria Jesús de Pedro, directora del Museu de Prehistòria de València; i Teresa Orozco.

Els criteris que ha seguit el jurat per al seu veredicte són l’impacte cultural i la contextualització de l’obra al patrimoni arqueològic valencià, la creativitat i l’originalitat, i la qualitat.

 

Altres activitats

El Laboratori d’Arqueologia de la UV amb aquest concurs suma una activitat més a la celebració del centenari. Entre les que estan obertes, està l’exposició Passat i present, 100 anys fent arqueologia a la Universitat de València, fins a l’11 de setembre al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. La mostra Dels cronistes al carboni 14: un viatge per l’Arqueologia valenciana a través dels llibres es va clausurar a primers de maig, a més del Seminari Joves Investigadors i el concurs de fotografia arqueològica en xarxes socials 100 anys fent arqueologia.