Conferència de Marta Macho i presentació de la RSME, aquest dilluns, en el marc dels 50 anys dels estudis de Matemàtiques

  • 9 de desembre de 2016
 
Conferència de Marta Macho

En el marc de la celebració dels 50 anys dels estudis de Matemàtiques a València, aquest dilluns, 12 de desembre, la professora Marta Macho pronunciarà una conferència titulada ‘Las paradojas nos rodean: sorpresas para aprender’. Prèviament, es presentarà la Real Sociedad Matemática Española (RSME). La sessió començarà a les 11:30 al saló de graus de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat de València.

Els actes estan organitzats per la pròpia Real Sociedad Matemática Española, el Departament de Matemàtiques i la Facultat de Ciències Matemàtiques de la Universitat de València.

Francisco Marcellán, professor de la Universidad Carlos III de Madrid, serà l’encarregat de presentar la Real Sociedad Matemática Española, entitat que presideix actualment. La intervenció de Marcellán començarà a les 11:30.

A continuació (a les 12:30), Marta Macho Stadler, de la Universitat del País Basc, dictarà la seua conferència. Segons la conferenciant, “les paradoxes ens envolten: en la nostra vida quotidiana convivim amb múltiples contradiccions, però també abunden –encara que semble estrany– en matemàtiques i ciència”. I afig: “Les paradoxes sorprenen perquè contradiuen el que ens sembla evident a primera vista, però són una magnífica font de reflexió i aprenentatge”. La conferència pretén presentar algunes paradoxes originades pel nostre ‘limitat’ sentit de la vista, de tipus geomètric, provocades per l’infinit, motivades per una mala utilització de la lògica, de caràcter semàntic, ocasionades per la vaguetat del llenguatge o per una mala definició de l’atzar.

La Real Sociedad Matemática Española

A finals de 2015 es va constituir la Real Sociedad Matemática Española (http://rsme.es/). Amb l'objectiu de donar a conèixer al nou equip i els plans de treball, la RSME està organitzant presentacions al llarg de tota la geografia espanyola, havent-se realitzat fins al moment a Màlaga i Zaragoza. En aquesta ocasió, la presentació serà a València, aprofitant les celebracions dels 50 anys dels estudis de Matemàtiques en la Universitat de València. Entre els objectius de la RSME està el de promoure i divulgar les Matemàtiques i fomentar la seua recerca, i un acostament a la societat és fonamental.

Arxivat en: Matemàtiques