Un congrés a la Facultat de Ciències Socials analitza les violències i la igualtat de gènere en l'àmbit universitari

La Facultat de Ciències Socials ha sigut seu aquesta setmana del I Congrés ‘Mujeres y Universidad sin cifras. La violencia invisible’, organitzat per la mateixa facultat i l'Associació Valenciana d'Antropologia. Es tractava d'una trobada que tenia per objectiu reflexionar sobre les violències de gènere i la igualtat en les universitats, en relacions professionals i docents.

23 de de novembre de 2018

Investigadores i investigadors d'Antropologia Social, Sociologia, Treball Social i altres disciplines de Ciències Socials i responsables i tècnics d'Unitats i Serveis d'Igualtat han posat sobre la taula pràctiques i discursos darrere de les quals es troben claus de gènere en què es poden donar situacions de poder sotmeses a una naturalització de gènere que oculta desigualtats i formes d'explotació i violència.

El congrés ha inclòs grups de treball sobre concepte i realitat de la violència sexista, formes naturalitzades de violència contra les dones, narratives i violència sexista i mesures i propostes d'acció contra la violència sexista. Els treballs es recullen en el llibre col·lectiu ‘Mujeres y universidad (sin cifras). La violencia invisible’, coordinat per Beatriz Santamarina Campos, en l'editorial Neopàtria.

Tota la informació del congrés i recursos relacionats amb la matèria es poden descarregar a la pàgina web: https://mujeresyuniversidadsincifras.com/

Altres Notícies