Un congrés internacional analitza a València la investigació clínica i bàsica dels estupefaents en opioides, dolor i addicció

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 6 de juliol de 2022
 
imatge del congres

València acull fins al 8 de juliol el Congrés Internacional de Recerca en Narcòtics, una trobada sobre investigació bàsica i clínica de científiques i científics que treballen en el camp dels opioides, els estupefaents, el dolor i l’addicció. La presidenta del comitè científic és Lucia Hipólito, professora del Departament de Farmàcia, Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Universitat de València.

La finalitat de la recerca que es presenta en aquesta conferència internacional és ampliar el coneixement de com funciona el sistema nerviós dels humans i com es troba alterat en patologies com dolor crònic, addicció i altres malalties neuropsiquiàtriques a fi de poder dissenyar teràpies més efectives i segures.

El títol de la trobada és “Nous avanços en la investigació dels opioides: del laboratori a la pràctica”, i inclou 3 conferències plenàries. Són de Robert W. Gereau IV (Universitat Washington a Sant Lluís), Brigitte Kieffer (Universitat d’Estrasburg-INSERM) i Christopher J Evans (Universitat de Califòrnia Los Angeles). La seua investigació se centra en la senyalització d’opioides en el dolor i la salut mental i la malaltia.

A més, el programa inclourà 9 simposis que cobreixen un espectre més ampli de temes i ofereixen l’oportunitat de fer contribucions d’investigadors i investigadores júnior. Hi ha dos tipus de registre disponibles: “presencial” i “virtual”. L’opció virtual ofereix l’oportunitat de seguir els simposis, els plens, els Premis Joves Investigadors i les conferències del fundador en streaming o sota demanda. A més, els assistents virtuals també tindran l’oportunitat de fer preguntes als i les ponents durant el temps de debat. El copresident de la conferència és José Morón-Concepción, professor d’Anestesiologia, Neurociència i Psiquiatria, al Centre del Dolor de la Universitat de Washington i director de la Divisió d’Investigació Bàsica.

En aquest congrés han col·laborat la Universitat de València, la Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital i la Societat Farmacològica Britànica, entre d’altres entitats.

 

Més informació sobre el congrés si feu clic en aquest enllaç.

Imatges: