El Congrés d'Investigació Biomèdica celebra la seua XI edició a la Universitat de València

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 1 de febrer de 2023
 

La facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat de València acull entre el 8 i el 10 de febrer l'XI Congrés d'Investigació Biomèdica. A través de diferents activitats com debats, conferències, tallers o taules redones es fomentarà la igualtat de gènere en la ciència i es visibilitzarà el paper de la dona al desenvolupament de la investigació biomèdica.

L'XI edició del Congrés d'Investigació Biomèdica (CIB) ha estat oberta per una taula inaugural a càrrec de la Rectora de la Universitat de València, Dª. Mavi Mestre; el degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, D. Francisco Javier Chorro; la Degana de la Facultat de Ciències Biològiques, Dª. Carmen Bañó; la Presidenta i el President del Comité Organitzador del congrés, Dª Ana Blas i D. Álvaro Blázquez; i el Director de l'Institut de Malalties Hematològiques i Oncològiques de l'Hospital Clínic de Barcelona, D. Álvaro Urbano; que ha sigut també l'encarregat de fer la Conferència Inaugural.


Aquest congrés esdevé un punt d'encontre entre estudiants, investigadors i científics per tal de fomentar el pensament crític. Els seus objectius són crear un punt de reunió internacional que afavorisca l'intercanvi de coneixement entre diferents països, facilitant el creixement del saber científic i adaptar el contingut a temàtiques d'actualitat per a facilitar la informació de la comunitat estudiantil. A més, té com a valor addicional el fet que està íntegrament creat per estudiants i, per tant, es converteix en una ferramenta que els ajuda en la seua formació.


Enguany entre les activitats programades podem trobar diferents ponències i taules redones -a més de la de D. Álvaro Urbano mencionada anteriorment- que tractaran temes com la genòmica i la música per a lluitar contra les malalties, els genomes personals o la teràpia de cèl·lules car-t. Açò estarà complementat amb més de quaranta tallers que van des de la microscòpia electrònica fins a la filosofia subjacent a la ciència, en els quals els participants del congrés podran analitzar la qualitat seminal, veure les urgències oftalmològiques o analitzar proteïnes entre un llarg etcètera de possibilitats.


Més informació: https://cibvalencia.es/