El Consell aprova la creació de l’Institut Interuniversitari López Piñero d’Estudis Històrics i Socials

  • Gabinet de Premsa
  • 26 de novembre de 2018
 
Palau de Cerveró.
Palau de Cerveró.

El Ple del Consell ha aprovat el decret de creació de l’Institut Interuniversitari López Piñero d’Estudis Històrics i Socials, sobre ciència, tecnologia, medicina i medi ambient. Les universitats participants són Jaume I de Castelló, Miguel Hernández d’Elx i Universitat de València. La seu principal del nou institut és el Palau de Cerveró.

L’Institut Interuniversitari López Piñero va obtenir la màxima qualificació per part de les agències d’avaluació de la qualitat científica (ANECA). Les tres universitats van subscriure un conveni de cooperació per a la creació d’aquest institut interuniversitari en novembre de 2017.

El nou institut interuniversitari integra tota una xarxa de grups especialitzats en àrees com la història de la medicina i de la ciència, la comunicació científica, la documentació científica, la terminologia científica, la lingüística i la traducció científica, la sociologia i filosofia de la ciència, els estudis de sostenibilitat i medi ambient, la divulgació científica i la didàctica de les ciències. Permetrà fomentar les col·laboracions ja existents entre els diferents grups i àrees disciplinàries, així com consolidar les activitats de gestió del patrimoni científic i de divulgació ja en marxa, i també els programes de doctorat i màster existents.

La seu principal, al Palau de Cerveró, ja compta amb un ampli programa d’activitats relacionades amb la recerca, la divulgació i la gestió del patrimoni que poden ser consultades a la pàgina web: http://www.uv.es/ihmc.

Els membres del nou institut han animat la comunitat universitària a participar a les activitats previstes al llarg del mes de novembre i desembre de 2018 com una forma de celebrar la creació del nou institut.

El proper any 2019 hi haurà noves activitats per presentar els diferents projectes del nou centre.

Més informació:

Arxivat en: Palau de Cerveró