El Consell destina 55.000 euros a la Càtedra de Govern Obert, Participació i Dades Obertes

  • Gabinet de Premsa
  • 8 de maig de 2024
 
Detall de la web de la Càtedra Pagoda.
Detall de la web de la Càtedra Pagoda.

El Consell destinarà 55.000 euros a la Càtedra de Govern Obert, Participació i Dades Obertes (Càtedra Pagoda) de la Universitat de València. La col·laboració preveu la realització d’un congrés internacional sobre l’avanç del govern obert, a més de diferents trobades relacionades amb democràcia i participació, desinformació i comunicació digital.

L’esmentada càtedra també té prevista la realització de jornades relacionades amb la intel·ligència artificial; els premis TikTok; publicacions sobre algoritmes transparents i un informe sobre el nou Registre d’Algoritmes de la Generalitat, així com l’Observatori de Digitalització del Sector Públic, entre altres.

El Consell també finançarà les càtedres de transparència de les universitats d’Alacant i Jaume I. Segons el Govern valencià, l’objectiu és la difusió d’accions en matèria de transparència, accés a la informació pública, bon govern, dades obertes i integritat institucional. Per a això, s’inclouen accions de formació, divulgació, sensibilització i investigació relacionades amb aquestes àrees.

Entre les accions en les quals col·laboren les universitats públiques valencianes a través del conveni amb la Generalitat destaca el Datathon, concurs en el qual els i les estudiants s’enfronten a desafiaments que han de resoldre a través de conjunts de dades obertes.

La Càtedra Pagoda de Govern Obert, Participació i Open Data de la Universitat de València és fruit de conveni entre la Universitat de València i la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació. El seu principal objectiu és fomentar la participació ciutadana i govern obert amb una mirada interdisciplinària que reuneix consideracions politològiques, socials, jurídiques i tècniques relacionades amb l’open data i les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

El personal docent i investigador vinculat a la Càtedra té una llarga experiència en l’anàlisi de les polítiques públiques, la democràcia i la participació ciutadana, amb especial incidència en les matèries de bon govern i transparència.

Així mateix, compta amb experiència en l’ús de tècniques analítiques avançades de dades estructurades i no estructurats (llenguatge/text/imatges) amb resultats reconeguts en revistes de prestigi i en el desenvolupament de projectes privats i públics.

Més informació:

Arxivat en: Càtedres