La Conselleria de Justícia i la Universitat de València signen un conveni sobre mediació

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 27 de febrer de 2023
 

La Consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, i la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, han signat aquest dilluns un conveni per a desenvolupar activitats d'investigació, formació i difusió en matèria de drets fonamentals, accés a la justícia, mediació i assistència a les víctimes del delicte.

Aquest conveni constitueix un pas addicional en la coordinació i la col·laboració que venen mantenint des de fa anys la Conselleria de Justícia i la Universitat de València i, amb la seua signatura, s'aferma la relació entre totes dues institucions. Un intercanvi fonamental per al desenvolupament, la implantació i el seguiment del model de Justícia Valencià.

El conveni també inclou fomentar l'accés de la ciutadania als mecanismes alternatius de resolució de conflictes, que contribuirà al seu desjudicialització i garantirà el reconeixement i protecció dels drets de les víctimes.

L'acord, que estarà vigent fins al 31 de desembre de 2023, permetrà el desenvolupament d'activitats d'informació i orientació per a la detecció i prevenció de qualsevol agressió sexista en l'àmbit de la Universitat de València (punts violeta).

Aquest, incorpora altres accions formatives i de difusió que contribuiran a reforçar la protecció i promoció del dret d'accés a la justícia i a la protecció de les víctimes.

A més a més, estableix que la Generalitat aportarà una subvenció de 75.000 euros a la institució acadèmica per a realitzar actuacions d'investigació, que, mitjançant l'elaboració d'estudis, permetran millorar l'accés a la justícia de tots els ciutadans en condicions d'igualtat.

Arxivat en: Convenis