Convocats els Premis Manuel Castillo d’investigació i periodisme per la pau i la cooperació

  • Gabinet de Premsa
  • 5 de desembre de 2019
 
Cartell premis
Cartell premis

La Universitat de València té oberta la convocatòria dels Premis Manuel Castillo, uns guardons destinats a estimular la investigació acadèmica i periodística en l’àmbit de la cooperació i el desenvolupament humà. El termini de presentació de sol·licituds per a participar-ne acaba el 28 de desembre de 2019. La presentació de candidatures es realitza per correu electrònic en una carpeta comprimida dirigida a: coop@uv.es.

Els Premis Manuel Castillo compleixen enguany la seua desena edició. Estan concebuts amb la finalitat de potenciar i incentivar que els resultats de la recerca tinguen relació directa amb la cooperació al desenvolupament, aportant coneixements, revelant capacitats o denunciant agressions als drets humans i al desenvolupament humà i sostenible. Així, volen reconéixer i difondre els resultats de major interés per a la societat espanyola, i en especial la valenciana, sobre cooperació internacional, la pau i la seua contribució al desenvolupament humà i sostenible dels pobles del món.

Els treballs s’han d'haver realitzat durant l'any 2018, en qualsevol de les llengües oficials de la Comunitat Valenciana o en qualsevol altre idioma. En aquest darrer cas, és obligatòria la presentació d'una traducció jurada del treball. S’han establit quatre categories: Monografia universitària de recerca publicada; Monografia universitària de recerca no publicada; Reportatge periodístic emés; i Iniciatives ‘Lluís Vives’ de cooperació al desenvolupament de la Universitat de València.

Llicenciat en Filosofia i Lletres, Manuel Castillo va ser un destacat docent i filantrop que va donar suport a obres socials tan destacades com el Reformatori de Joves de Godella, l’Associació Valenciana de la Caritat o diversos asils d’ancians. A més, va promoure nombroses iniciatives editorials i periodístiques a València, on va arribar en 1919, sent col·laborador d’El Mercantil Valenciano i La Voz Valenciana. En finalitzar la guerra civil espanyola, es va exiliar amb la seua dona i els seus fills a Toulouse (França) i posteriorment a Mèxic. Allí va desplegar un important quefer cultural amb la comunitat d’exiliats republicans valencians.

Més informació: