Cromàtic Jazz, una proposta plena de matisos i ritmes vibrants organitzada pel Botànic i Sedajazz

  • Jardí Botànic
  • Eva Pastor Serra, Elisa Caballer Bellido
  • 12 de juny de 2018
 
Cromàtic Jazz

Sónnica Yepes & Kontxi Lorente, featuring Carlos Llidó, Clara Juan & Bea Estévez, Estàndards d’elles, Cristina Blasco Quartet i Nina Dinamita, a més de dos concerts específics per a públic infantil, conformen el cicle de Jazz al Botànic d’enguany que es dedica a l’àmplia i suggeridora paleta de colors que el Botànic ofereix en cada moment de l’any. El cicle compta, a més, amb diverses actuacions que homenatgen i reivindiquen les aportacions de les dones al món del jazz.

Cromàtic Jazz és el títol de la present edició del consolidat cicle de Jazz al Botànic que enguany ens porta set propostes musicals plenes de matisos i ritmes vibrants als escenaris de l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic des de juny fins a desembre. Cromàtic Jazz ens proposa deixar-nos seduir pels paisatges, sensacions, aromes i textures de les estacions, però, sobretot, dels colors. Els jardins muten les tonalitats d’una manera subtil, per a sorprendre’ns, de sobte, amb les flors més exuberants, de la primavera rosa, la verdor encegadora de l’estiu, les fulles ocres i roges de la tardor o l’hivern blanc. I aquest cicle de concerts de jazz està dedicat a l’àmplia i suggeridora paleta de colors que el Botànic ofereix en cada moment de l’any.

Acompanyant el passeig pel calendari, ja hem pogut gaudir de la primera actuació, amb un concert del trio format per Sonnica Yepes & Kontxi Lorente, featuring Carlos Lllidó, tres músics amb extenses carreres jazzístiques i experiència en escenaris internacionals, que van retre homenatge a les aportacions femenines al jazz i seguiren l’empremta que les composicions i interpretacions de dones com ara Nina Simone, Shirley Horn, Joni Mitchell, Abbey Lincolns, Diane Reeves o Carole King han deixat tant en el jazz com en altres estils contemporanis.

El proper concert serà el dissabte 30 de juny, amb Clara Juan Soler & Bea Estévez 4TET, representants d’una nova generació del jazz valencià que s’allunyen del format convencional de quartet gràcies a un so fresc fruit de l’exploració de noves sonoritats, amb el qual ens oferiran una visió personal d’alguns estàndards de jazz.

El cicle Cromàtic Jazz seguirà amb les actuacions d’Estàndards d’elles, la invitació d’Eva Romero, Iván Cebrián i César Cortés a transportar-nos als anys trenta per a reivindicar, també, els obstacles que moltes dones hagueren de superar per tal d’ocupar l’espai als escenaris i representar papers separats d’allò decoratiu i de la interpretació vocal dins del món del jazz; Cristina Blasco Quartet, que ens presentarà el seu nou treball, Com un gust meu, emocions musicades en valencià impregnades de maduresa i experiència; i Nina Dinamita & La Swing Milicia, una formació moderna que no renuncia a les influències de Nina Simone o Rosario La Dinamitera i que no ha parat de reivindicar el paper de les dones i la seua lluita per accedir al lloc que mereixen i obtindre el degut reconeixement en el panorama musical.

Ja en desembre, tindrem dos concerts especials: Jazzejant amb menuts, amb un espectacle expressament creat per a la xicalla per Sedajazz, amb Josep Reillo, Francisco Blanco Latino i Teresa Núnez al capdavant, i la Sedajazz Kids Band, que serà l’encarregada de tancar el cicle amb una actuació carregada d’espontaneïtat, creativitat i improvisació, on el públic assistent podrà gaudir d’èxits del rock i del pop adaptats al jazz.

En total, set concerts, de juny a desembre, sempre a l’Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic (c/Beat Gaspar de Bono s/n) i a les 19:30 hores, a excepció dels concerts del mes de desembre, dirigits a públic infantil i que tindran lloc a les 12 hores. Les entrades es poden adquirir per 5 € a la taquilla del Jardí en el seu horari habitual, des dels quinze dies anteriors a cada concert.

El cicle Jazz al Botànic és un projecte musical del Jardí Botànic de la Universitat de València en col·laboració amb el col·lectiu Sedajazz, el Vicerectorat de Cultura i el patrocini de Caixa Popular.

Consulteu tots els detalls dels concerts ací: http://links.uv.es/JSW7qOW