La custòdia compartida imposada, a debat en la Universitat de València

La custòdia compartida imposada afavoreix el xantatge contra les dones i és una extensió de la violència masclista? La custòdia compartida imposada ajuda a canviar els rols tradicionals de dones i homes i que generen desigualtat? Alguns d’aquests interrogants es contestaran en el debat ‘La custodia compartida imposada: un camí cap a la coresponsabilitat o una extensió de la violència de gènere?’ aquest dijous 18 de maig a les 18:30 hores en La Nau Centre Cultural de la Universitat de València.

16 de de maig de 2017

El debat, que tindrà lloc al Paranimf, compta amb la participació de la diputada Maria Josep Ortega i l'advocada Herminia Royo i està moderat per la periodista Julia Ruiz.

El debat s’integra en el cicle ‘La Nau de la Igualtat’ que es presenta com un espai on polemitzar sobre els elements de debat claus en el pensament feminista, amb la finalitat d'avançar per aconseguir posicions més consensuades que afavorisquen la lluita i les conquestes socials en matèria d'igualtat.

Maria Josep Ortega és una política valenciana, alcaldessa de Carlet i diputada a les Corts Valencianes en la IX legislatura. Actualment, a les Corts Valencianes, és presidenta de la Comissió de Política Social i Ocupació, portaveu de Compromís a la Comissió de Polítiques d'Igualtat de Gènere i del Col·lectiu LGTBI de les Corts Valencianes.

Herminia Royo és advocada en exercici i compta amb experiència de més de 30 anys d'exercici de l'advocacia en els camps del dret civil, social, mercantil, administratiu i penal. Especialista en dret de família. És advocada de l'Associació de Dones Separades i Divorciades del País Valencià i membre actiu de la Coordinadora Feminista de València.

D’altra banda, Llum Quiñonero, periodista, activista i política espanyola, diputada electa en les Corts Valencianes per Podem i presidenta de la Comissió d'Igualtat de les Corts; Joan Sanfelix, sociòleg i màster en gènere i polítiques d'igualtat i integrant de l’associació Homes per la Igualtat; Rosa Peris, secretària d’Igualtat del PSPV; membres de la Federació de Dones Progressistes i de la Coordinadora Feminista, juntament amb juristes, psicoterapeutes i psicòlogues estaran presents en la Fila 0 del debat i intervindran per a exposar els diversos posicionaments sobre aquest tema.

Altres Notícies