El director del Museu del Prado inaugura hui el màster en història de l’art i cultura visual

  • Història de l'Art
  • 30 de setembre de 2021
 
Miguel Falomir.
Miguel Falomir.

Miguel Falomir, director del Museu del Prado, donarà hui dijous (30 de setembre) la conferència inaugural de la 13a edició el màster en historia de l’art i cultura visual que organitza el Departament d’Història de l'Art de la Universitat de València. La conferència serà a les 18 hores.

L’investigador valencià Miguel Falomir Faus, doctor especialitzat en pintura renaixentista i barroca, és professor titular de Departament d’Història de l'Art de la Universitat de València, encara que des de fa més de dues dècades està en comissió de serveis assumint diferents llocs de responsabilitat en el Museu Nacional del Prado. Des de 2017 és el seu director. És autor de nombrosos estudis i ha estat comissari de destacades exposicions sobre Rafael, Tiziano, Tintoretto o el retrat renaixentista, entre d'altres. En 2018 va rebre el premi Universitat-Societat de la Universitat de València en la modalitat Alumni Plus-Antic Alumne en reconeixement a la seua trajectòria professional.

En aquesta ocasió torna a la Facultat de Geografia i Història (sala Palmireno) en la qual es va formar per efectuar la conferència inaugural de la 13a edició del Màster oficial en Història de l'Art i Cultura Visual (Universitat de València-UJI). Aquest títol de postgrau interuniversitari, organitzat per la Universitat de València, proporciona una formació avançada en el terreny de les arts visuals mitjançant l'especialització acadèmica en l'anàlisi de la producció artística i dels seus processos de creació i recepció a través del temps i les diverses cultures. Es tracta d'un dels màsters oficials, adaptats a l'EEES, més longeus de la Universitat de València, amb un perfil clar d'investigació, gran èxit anual de matrícula i molt ben valorat a la reacreditació de la qualitat realitzada el 2019 per l'AVAP (Agència Valenciana d'Avaluació i Prospectiva).

Més informació:

Arxivat en: Història de l'Art