Dos conferències pel Dia de Darwin tracten la coevolució entre patògens i hostes, i l’origen de la vida des de la química

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 7 de febrer de 2023
 
Mireia Coscollá i Juli Peretó.
Mireia Coscollá i Juli Peretó.

La Universitat de València (UV) i l’Espai Ciència de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) celebren el Dia de Darwin amb dues conferències aquest dimecres 8 de febrer. A les 13 hores, Mireia Coscollá, investigadora del programa Ramon y Cajal a l’Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, centre mixt de la Universitat de València i el CSIC) i experta en tractarà la coevolució entre patògens i hostes, a la sala Charles Darwin del campus de Burjassot-Paterna.

Per la vesprada, a les 19 hores, en l’OCCC es tractarà l’aparició de vida en la conferència “Quan la química planetària esdevingué vida”. Aquest bar de ciències serà moderat per la periodista Reis Juan i hi intervindrà Juli Peretó, catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular de la UV i membre de l’Institut d’Estudis Catalans i de l’I2SysBio. Peretó també és autor del llibre Un planeta creatiu. Com va començar la vida en la Terra i com la fabricarem en el laboratori (Institució Alfons el Magnànim, 2022).

El Dia de Darwin se celebra anualment el dia 12 de febrer amb motiu del naixement del naturalista anglès Charles Darwin (1809-1882), amb activitats de divulgació i commemoració celebrades arreu del món i per tal de reflexionar i actuar sobre l’avanç de la ciència i difondre el seu llegat científic sobre l’evolució.

Aquesta activitat compta amb el suport de les següents institucions: Institut d’Estudis Catalans, Societat Catalana de Biologia, Acció Cultural del País Valencià, Octubre Centre de Cultura Contemporània (OCCC) i Càtedra de Divulgació de la Ciència-Unitat de Cultura Científica i de la Innovació de la Universitat de València. També, Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT), Ministeri de Ciència i Innovació, revista Mètode, Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), Facultat de Ciències Biològiques (UV), Museu d’Història Natural (UV), Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva (UV), Institut de Biologia Integrativa de Sistemes (I2SysBio, UV-CSIC) i Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI).

Imatges: