El Dr. Josep Redón Mes ha ingressat com a Acadèmic de Número en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

  • 20 de febrer de 2023
 
El Dr. Josep Redón Mes ha ingressat com a Acadèmic de Número en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana

El passat dijous 16 de febrer, va tindre lloc a l'aula Magna de la Facultat de Medicina l'acte d'ingrés del Doctor en la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana. A ell van assistir personalitats com la rectora de la UV M. Vicenta Mestre o el Dr. Rafael Carmena Rodríguez.

El Dr. Redón és actualment coordinador del Grup d'Estudi de Risc Cardiometabólico i Renal, així com de la Plataforma d'Intel·ligència Artificial i Big Data d'INCLIVA, on va ser director científic de juny de 2010 a maig de 2017; ha sigut cap de Servei de Medicina Interna de l'Hospital Clínic de València des de 1995 fins a la seua jubilació en aquest càrrec a l'agost de 2021; i catedràtic de Medicina Interna de la Universitat de València entre 2006 i 2021.

En l'acte d'ingrés en la Reial Acadèmia de Medicina, el Dr. Redón va pronunciar el seu discurs preceptiu sobre el tema ‘Passat, present i futur de la hipertensió arterial’. Al llarg del seu relat sobre la hipertensió arterial va realitzar un recorregut històric dels coneixements que s'han anat acumulant fins a l'actualitat i va esbossar quins són els reptes que presenta el futur.

En la cerimònia van intervindre el seu mentor i Acadèmic de Número de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana, el Dr. Rafael Carmena Rodríguez, qui va presentar la trajectòria del Dr. Redón, i la rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre.

Durant l'acte se li va fer lliurament del diploma i la medalla d'Acadèmic de Número per part de Carmen Leal, presidenta de la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana.

El Dr. Redón es va llicenciar en Medicina per la Universitat de València en 1974, especialitzant-se en Medicina Interna en la Fundació Jiménez Díaz de Madrid i a l'Hospital Universitari La Fe de València. Va ser cap de Servei de Medicina Interna a l'Hospital de Sagunt fins que en 1991 es va traslladar als Estats Units per a centrar-se en les seues investigacions sobre la hipertensió arterial.

És membre de la Societat Europea d'Hipertensió des de la seua fundació i pertany al seu consell des del 2005. Va ser president d'aquesta Associació entre juny de 2011 a 2013. Així mateix, de 2000 a 2004, va presidir la Societat Espanyola d'Hipertensió.

La seua activitat investigadora s'ha realitzat en paral·lel a la seua activitat clínica posant en pràctica una investigació traslacional en el camp de la Hipertensió Arterial i Risc Cardiovascular. Ha sigut investigador principal i ha participat en més de 40 projectes competitius nacionals i internacionals. Ha cursat un Fellowship in Hypertension en el Departament de Nefrologia i Hipertensió de la Northwestern University (Prof. D. Batlle) a Chicago i ha realitzat estades en el Departament d'Epidemiologia i Medicina Preventiva de la Loyola University.

Compta amb 785 publicacions en revistes Indexades, un total de 69.530 cites i un índex H de 84. És autor en més de trenta llibres. L'any 2013 va ser investit doctor honoris causa per la Universitat Carol Davila de Bucarest i en 2019 va rebre el Bjorn Folkow Award de la Societat Europea d'Hipertensió.