Economia i les cinc universitats públiques posen en marxa el Campus de l’Emprenedor Innovador

  • Gabinet de Premsa
  • 12 de juny de 2018
 
Mavi Mestre i Rafael Climent.
Mavi Mestre i Rafael Climent.

El conseller d'Economia Sostenible, sectors productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha signat els convenis amb les cinc universitats públiques valencianes per al desenvolupament del Programa Campus de l’Emprenedor Innovador. L'ajuda prevista ascendeix en total de 380.000 euros per a l’any 2018. Aula Emprèn és un programa liderat per la Universitat de València, inclòs en el Campus de l’Emprenedor Innovador.

A la signatura han assistit la rectora de la Universitat de València, María Vicenta Mestre; el rector de la Universitat Politècnica de València, Franscisco José Mora; el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; la vicerectora d’Estudiants i Compromís Social de la Universitat Jaume I, Inmaculada Rodríguez, i el vicerector de Recerca i Innovació de la Universitat Miguel Hernández, Manuel Miguel Jordà.

 

El conseller ha ressaltat que «aquest programa és un exemple d'actuació coordinada entre el Consell i les universitats, així com de suport a la difusió dels valors de l'esperit emprenedor entre els joves».

El Campus de l'Emprenedor Innovador és un programa impulsat per la Direcció General d'Economia, Emprenedoria i Cooperativisme juntament amb les cinc universitats públiques valencianes, en el qual les universitats comparteixen el seu aprenentatge i experiència en diferents iniciatives de suport a l'emprenedoria, de manera que les accions més reeixides en emprenedoria de cada universitat s'estenguen a les altres, beneficiant així tant a les universitats com a l'ecosistema emprenedor.

El Campus de l'Emprenedor Innovador consta de diverses activitats, cadascuna d'elles liderada per la universitat pionera o destacada en el seu desenvolupament.

Aula Emprèn és un programa liderat per la Universitat de València, que consisteix en un curs pràctic per capacitar el professorat en la motivació a l'orientació emprenedora. El seu objectiu final és l'aplicació en la docència de diverses tècniques didàctiques útils per detectar i fomentar valors i cultura emprenedora entre els estudiants. Des de 2013 ha format un total de 539 docents en les 5 universitats i el passat mes de maig el comitè de seguiment del projecte Interreg iEER, del qual formen part 11 regions europees, ha seleccionat Aula Emprèn projecte pilot per implantar-lo en totes elles.

 

Arxivat en: Emprenedoria