L'edició primaveral d’Erasmus en el territori planifica visites a Sagunt, Requena i Ontinyent

  • Vicerectorat de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable
  • 19 de febrer de 2018
 
Excursió 'Erasmus al territori' (Bocairent). Edició 2017.
Excursió Erasmus al Territori (Bocairent). Edició 2017.

Durant els mesos de febrer, març i abril els estudiants Erasmus i internacionals de la Universitat de València tindran l’oportunitat de conéixer els valors culturals i naturals de Sagunt (Camp de Morvedre), Requena (Plana de Requena-Utiel) i Ontinyent (Vall d’Albaida).

El passat dissabte 17 de febrer va tindre lloc la primera de les excursions del programa Erasmus al territori, que va tindre com a destinació Sagunt, capital de la comarca del Camp de Morvedre. Els estudiants visitaren el Castell, el Teatre romà, el Museu arqueològic… i passejaren pel casc històric, acompanyats per un guia especialitzat que els explicà el patrimoni històric-cultural que atresora la ciutat de Saguntum a través dels seus més de mil anys d'existència.

Les següents visites s’han programat a Requena el 3 de març i a Ontinyent el 21 d’abril. A Requena els interessats descobriran la dilatada història d’aquesta població a través d’un recorregut pel subsòl de la ciutat medieval, amb un itinerari guiat per les antigues coves on s’emmagatzemaven, en grans tenalles, vins, olis i cereals. A més, visitaran el Museu del Vi i faran una degustació de vins i caves en un dels cellers locals.

El 21 d’abril els estudiants es desplaçaran a la capital de la Vall d’Albaida, on visitaran el Palau de la Vila, passejaran pels carrerons i atzucacs del barri medieval de la Vila i accediran a diversos refugis antiaeris, hui Patrimoni de la Guerra Civil Espanyola. A més, tindran l’oportunitat de degustar els productes típics d’Ontinyent i conéixer les festes tradicionals al Museu de Nans i Gegants.

Aquestes rutes ludicoformatives brinden l’oportunitat a l’estudiantat de conéixer les excel·lències del territori valencià més enllà del cap i casal, de descobrir el patrimoni, la gastronomia o els paisatges valencians. Els interessats poden inscriure’s en tants itineraris com vulguen, amb preus econòmics per a l’estudiantat, que inclouen transport, assegurança, dinar (gastronomia local) i visites guiades tant als municipis d’acolliment com en els recorreguts per les localitats.

El programa Erasmus al Territori està organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i el Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, en col·laboració amb el Centre d’Idiomes de la Universitat de València i els ajuntaments de Sagunt, Requena i Ontinyent, en aquesta edició de primavera; l’Albufera, Bocairent, els Alforins i Xàtiva van ser les destinacions incloses en l’edició de la passada tardor.