L'edició primaveral d’Erasmus en el territori planifica visites a Sagunt, Requena i Ontinyent

Durant els mesos de febrer, març i abril els estudiants Erasmus i internacionals de la Universitat de València tindran l’oportunitat de conéixer els valors culturals i naturals de Sagunt (Camp de Morvedre), Requena (Plana de Requena-Utiel) i Ontinyent (Vall d’Albaida).

19 de de febrer de 2018

Excursió Erasmus al Territori (Bocairent). Edició 2017.
Excursió Erasmus al Territori (Bocairent). Edició 2017.

El passat dissabte 17 de febrer va tindre lloc la primera de les excursions del programa Erasmus al territori, que va tindre com a destinació Sagunt, capital de la comarca del Camp de Morvedre. Els estudiants visitaren el Castell, el Teatre romà, el Museu arqueològic… i passejaren pel casc històric, acompanyats per un guia especialitzat que els explicà el patrimoni històric-cultural que atresora la ciutat de Saguntum a través dels seus més de mil anys d'existència.

Les següents visites s’han programat a Requena el 3 de març i a Ontinyent el 21 d’abril. A Requena els interessats descobriran la dilatada història d’aquesta població a través d’un recorregut pel subsòl de la ciutat medieval, amb un itinerari guiat per les antigues coves on s’emmagatzemaven, en grans tenalles, vins, olis i cereals. A més, visitaran el Museu del Vi i faran una degustació de vins i caves en un dels cellers locals.

El 21 d’abril els estudiants es desplaçaran a la capital de la Vall d’Albaida, on visitaran el Palau de la Vila, passejaran pels carrerons i atzucacs del barri medieval de la Vila i accediran a diversos refugis antiaeris, hui Patrimoni de la Guerra Civil Espanyola. A més, tindran l’oportunitat de degustar els productes típics d’Ontinyent i conéixer les festes tradicionals al Museu de Nans i Gegants.

Aquestes rutes ludicoformatives brinden l’oportunitat a l’estudiantat de conéixer les excel·lències del territori valencià més enllà del cap i casal, de descobrir el patrimoni, la gastronomia o els paisatges valencians. Els interessats poden inscriure’sen tants itineraris com vulguen, amb preus econòmics per a l’estudiantat, que inclouen transport, assegurança, dinar (gastronomia local) i visites guiades tant als municipis d’acolliment com en els recorreguts per les localitats.

El programa Erasmus al Territori està organitzat per la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial i el Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació, en col·laboració amb el Centre d’Idiomes de la Universitat de València i els ajuntaments de Sagunt, Requena i Ontinyent, en aquesta edició de primavera; l’Albufera, Bocairent, els Alforins i Xàtiva van ser les destinacions incloses en l’edició de la passada tardor.

Altres Notícies