Elvira Lindo inaugura l’Escola de Pensament Lluís Vives a La Nau

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València inaugura la programació d’aquest curs al Centre Cultural La Nau amb una conferència d’Elvira Lindo el proper 25 de setembre. Sota el títol ‘En busca de una voz propia’, la conferència de l’escriptora i periodista (Aula Magna, 19 hores) inaugura un cicle de conferències de dones creadores que reunirà les escriptores Pilar Aguilar (29 d’octubre) i Pilar Pedraza (29 de novembre) i la il·lustradora Paula Bonet (4 de desembre). El cicle està coordinat pel Vicerectorat de Cultura i la Unitat d’Igualtat.

21 de de setembre de 2018

Elvira Lindo.
Elvira Lindo.

Prèviament, el 24 de setembre a les 19:30 hores,tindrà lloc a La Nau el debatEuropa, fitesipropostes,amb motiude la presentaciódel llibreEuropa como tarea. IntervindranMariam Camarero, catedràtica d’Economia Aplicada de la Universitat Jaume I de Castellóititular de la Càtedra Jean Monnet; Eugenio Nasarre, autor coordinador del llibrei vicepresidentdel ConsellFederal Espanyol del Moviment Europeu;Rafael Ripoll, director de l’Institutd’Estudis Europeus de la Universitat Catòlica de València; iFrancisco Aldecoa, catedràticde Relacions Internacionals de la UniversitatComplutense ipresidentdel ConsellFederal Espanyol del MovimentEuropeu.

L’acte estaràmoderatpel vicerector de Cultura i Esport, Antonio Ariño. Amb aquest debat s’inicia el ciclede conferències Les raons d’Europa, que comptaràamb dues sessions més a càrrec de l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez-Piñero (8 de novembre) i l’expresidentdel ParlamentEuropeuEnrique Barón Crespo (17 de desembre). El cicleestà organitzatconjuntamentpel Vicerectoratde Cultura i el Centrede DocumentacióEuropea de la FundacióGeneral de la Universitat de València.

L’Escola Europea de Pensament Vives ha programatun tercer cicleal CentreCultural La Nau per a aquest inici de curs: Drets en moviment, organitzatpel Vicerectoratde Cultura, Amnistia Internacional, l’Aula d’Història iMemòria Democràtica i la Càtedra de Divulgacióde la Ciència, que reunirà diverses veusacreditades en drets humans. Participaran periodistes ipolítics, entre els quals Isabel Martínez (16 d’octubre), Mikel Mancisidor (23 d’octubre), Esteban Beltrán (27 de novembre), Lucía Avilés (28 de novembre), Javier Plaza (4 de desembre) iManuel Jabois (18 de desembre).

L’entrada a totes les conferències és lliure ilimitada a la capacitatde la sala.

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsatdes del Vicerectoratde Cultura i Esport, ambla gestióde la Fundació General de la Universitat de València, que es configura comun espaiper ala reflexiói el debatparticipatiuicríticsobre els assumptes d’actualitat. L’Escola, a més, téla participaciód’altres actors de l’administraciópública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat; Ajuntament de València; Conselleria de Transparència; Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura iEsport; Acadèmia Valenciana de la Llengua; Institut Alfons el Magnànim; Escola Europea d’Humanitats; iCaixa Popular.

Altres Notícies