L’empresa explicada a través de la literatura romana, en la conferència de Santiago Posteguillo

  • Fundació Universitat-Empresa
  • 23 de novembre de 2017
 
Santiago_Posteguillo_escritor_conferencia_ADEIT Roma_empresa

Escriptor de l’Any 2015 segons la Generalitat Valenciana, Ambaixador Honorífic de la Universitat Jaume I i Premi Alumni-Plus en la XXI edició dels Premis Universitat-Societat del Consell Social de la Universitat de València. Aquestes són algunes de les distincions de Santiago Posteguillo, escriptor, filòleg i ponent del programa Les Conferències d’Adeit, en el qual, a través de la literatura, explicà la relació de l’empresa i Roma. La seua ponència fou dimecres 29 de novembre.

Roma, literatura i empresa: tres vèrtexs d’un mateix triangle és el títol sota el qual Posteguillo relacionà “un passat romà” amb l’àmbit empresarial. En aquest sentit, Posteguillo explica que tant l’empresa com el comerç “han sigut, són i continuaran sent el motor del món i de les relacions humanes”. Ara bé, com comprendre tot el que aquests dos sectors suposen per al desenvolupament de la humanitat?, es pregunta l’autor. Posteguillo proposa una explicació diferent: “Entendre la rellevància del comerç i l’empresa explicant-ho des de la literatura, d’una banda, i des del món de l’antiga Roma per una altra”. En la seua ponència analitzarà exemples presos de Charles Dickens, Jane Austen, Juli Cèsar, Trajà o Escipió, entre altres.

Posteguillo és autor d’obres com Africanus, el fill del cònsol, Les legions maleïdes i La traïció de Roma, llegides no sols a Espanya, sinó també a Colòmbia, Mèxic, Argentina, Equador, Veneçuela, Uruguai, Xile o els Estats Units, entre altres països. Així mateix, les seues publicacions s’han traduït a altres idiomes com ara el polonés, l’italià o el català, mentre es preparen més traduccions. Des de març del 2008 tots els seus llibres se situen entre les dues-centes novel·les més venudes de l’índex de vendes Nielsen a Espanya i han arribat a estar, en alguns moments, entre les deu més venudes.

Després de la conferència, Posteguillo signarà exemplars i fins i tot el públic podrà adquirir els seus llibres a l’estand que el Grupo Planeta col·locarà a la Fundació Adeit.

Què són les Conferències Adeit?
Es tracta d’un cicle gratuït de conferències i debats sobre temes de màxima actualitat i interés tant per al sector empresarial com per a la comunitat universitària, organitzades per la Fundació Universitat-Empresa Adeit. Estan dirigides a professionals del sector empresarial i tècnics d’empreses, estudiantat universitari, professorat, personal investigador, així com a representants de l’Administració Pública.

Inscriu-thi en: Santiago Posteguillo en Les Conferències ADEIT