Les energies renovables protagonitzen la tercera edició de la Universitat de Primavera d’Alzira (UPA)

Aquestes jornades se celebren els dies 17 i 18 de maig de forma gratuïta per a la ciutadania. Els professors de la UV Vicente Martínez-Soria i José Luis Gómez són els encarregats d’impartir els mòduls formatius que componen la UPA i que van a girar entorn de la problemàtica energètica actual.

17 de de maig de 2018

Emilio Barba, cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat i coordinador de la UPA.

Sota el títol Energies renovables: Una alternativa viable als combustibles fòssils?, la UPA té lloc en la seu d'IDEA (Iniciativa per al Desenvolupament Econòmic d'Alzira) els dies 17 i 18 de maig. Les sessions formatives són a càrrec dels professors Vicente Martínez-Soria (Departament d'Enginyeria Química) i José Luis Gómez Amo (Departament de Física de la Terra i Termodinàmica).

El passat dilluns, 14 de maig, Emilio Barba, cap d’Iniciatives del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, i coordinador de la UPA; Diego Gómez, alcalde d'Alzira; Pepe Grau, regidor d'Educació i Infància; Iván Martínez, regidor de Desenvolupament Econòmic, Treball i Projectes Europeus; i Pep Carreres, regidor d'Agricultura i Medi Ambient, van presentar la programació de la tercera edició de la Universitat de Primavera d'Alzira, que és fruit de l'estreta col·laboració entre la Universitat de València, Diputació de València, l'Ajuntament d'Alzira i Caixa Popular.

El coordinador de la UPA, Emilio Barba, va explicar que l'objectiu d'aquesta tercera edició de la UPA és crear un fòrum on “debatre i aportar idees per a contribuir a la sostenibilitat del medi ambient valencià a través de l'anàlisi detallada dels fonaments bàsics de les principals energies renovables".

Com va explicar l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, aquesta tercera edició de la UPA s'ha fet coincidir en el temps amb ‘Biosfira’, una trobada en favor de la sostenibilitat en la qual es van a succeir diverses activitats al voltant de la vida saludable entre les quals destaca la conferència El paper de les renovables en la generació d'electricitat a Espanya, que va a impartir la professora del Departament d'Economia Financera de la Universitat de València María Dolores Furió.

Fidel al seu compromís amb el territori i la societat valenciana, la Universitat de València impulsa aquesta nova acció acadèmica, gràcies a la col·laboració amb la Diputació de València, l'Ajuntament d'Alzira i Caixa Popular. La Universitat de Primavera d'Alzira (UPA) se suma a un total de 12 Universitats Estacionals acordades per conveni entre el Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat de la UV i l'àrea de Benestar Social de la Diputació de València: la Universitat de Primavera de Xàtiva (UPXA), la Universitat d'Estiu d'Ademús (UVRA), la Universitat d'Estiu de Llaures dels Olmos (UVAO), la Universitat d'Estiu de Gandia (UEG), la Universitat d’Estiu de Sagunt (UES), la Universitat de Tardor de Bunyol (UOB), la Universitat de la Tardor d’Alaquàs (UTA), la Universitat de la Tardor de l'Eliana (UTE), la Universitat de Tardor d'Énguera (UOE), la Universitat de la Tardor de Llíria (UTL), i la Universitat d’Hivern d’Ontinyent (UHO).

Altres Notícies