Un equip de la Facultat de Dret, guardonat en la Competició Internacional d'Arbitratge i Dret Mercantil (Moot-2020)

  • Gabinet de Premsa
  • 15 de maig de 2020
 
Participants de la Universitat de València en el Moot 2020.
Participants de la Universitat de València en el Moot 2020.

Un equip de la Facultat de Dret de la Universitat de València ha obtingut diverses mencions d’honor en la Competició Internacional d'Arbitratge i Dret Mercantil (Moot Madrid 2020), organitzada per la Universitat Carles III de Madrid i la Comissió de les Nacions Unides per al Dret Mercantil Internacional (CNUDMI/UNCITRAL). La iniciativa pretén estimular la formació dels estudiants de Dret en qüestions relatives al Dret Uniforme del Comerç Internacional i la seua resolució mitjançant l'Arbitratge Mercantil Internacional.

L'equip d'oradors de la Universitat de València estava integrat per Claudia Anghel, Joan Cervantes i Gómez, Mateo Sánchez Bolívar i Benjamín Velasco Onrubia. Estudiants de les dobles titulacions d’ADE-Dret i Ciències Polítiques i de l’Administració i Dret. Els premis obtinguts han sigut: menció d'honor en la categoria de millor escrit de demanda i segon premi en la categoria de millor escrit de contestació, a més de menció d'honor al millor orador per a Benjamín Velasco. L'equip d'estudiants ha sigut coordinat per un grup de professors de la Facultat de Dret i per un advocat.

La Moot tracta de potenciar, mitjançant la formació dels futurs advocats, el coneixement i ús dels textos legals de Dret Uniforme, tant de la Convenció de Viena de 1980 sobre compravenda internacional de mercaderies, com altres textos del Dret Mercantil Internacional, que regulen el transport internacional de mercaderies, la insolvència internacional, el comerç electrònic, la contractació internacional, la garanties comercials, les inversions, etc. Al mateix temps, i per la pròpia estructura i funcionament del concurs, es tracta de potenciar el recurs a l'arbitratge comercial internacional com manera usual de resolució de disputes en la contractació mercantil internacional, i de fomentar la utilització de l'espanyol en les transaccions internacionals.

Segons els organitzadors, un entorn cada vegada més globalitzat exigeix unes normes cada vegada més globalitzades, al mateix temps que advocats preparats per a fer front a aquesta internacionalització. Formar a professionals amb perfil internacional obliga a parar atenció a aquests ensenyaments mitjançant combinació de continguts teòric/pràctics. Interacció que afavoreix entre estudiants i professors, universitat i sector privat, el perfil internacional i la lliure transferència de coneixements que permet (enfront de la tan habitual parcel·lació geogràfica de la formació jurídica i dels professionals del Dret) fer del Moot un projecte integral en la formació dels futurs professionals del Dret.

Més informació: