Un equip de la Universitat guanya el Premi Internacional Videomed 2022 en la categoria Atenció Sanitària Innovadora

  • Gabinet de Premsa
  • 22 de desembre de 2022
 
Elena Muñoz, Dimitri Dorcaratto, Marina Garcés, Luis Sabater, Raúl Javier Sales, Isabel Mora, María Lapeña.
Elena Muñoz, Dimitri Dorcaratto, Marina Garcés, Luis Sabater, Raúl Javier Sales, Isabel Mora, María Lapeña.

Un equip format pel catedràtic de Cirurgia Luis Sabater, les professores Elena Muñoz i Marina Garcés, el professor Dimitri Dorcaratto i les doctores Isabel Mora i María Lapeña ha obtingut el Premi a la Millor Pel·lícula en la categoria Atenció Sanitària Innovadora en el XXII Certamen Internacional de Cinema Mèdic i Salut Videomed 2022, celebrat del 28 de novembre al 2 de desembre a Badajoz. La pel·lícula guardonada han estat impulsada pel departament de Cirurgia i realitzada per Raúl Javier Sales.

L’obtenció d’aquest guardó suposa un reconeixement per al Departament de Cirurgia, la Facultat de Medicina i Odontologia i la Universitat de València, i a més situa a Raúl Javier Sales com el realitzador més premiat en la història d’aquest certamen amb 10 guardons obtinguts.

“La pel·lícula Imatge 3D en Cirurgia Pancreàtica està basada en una prova diagnòstica per imatge en 3 dimensions i aplicada a una cirurgia realitzada a l’Hospital Clínic Universitari de València. Sens dubte, aquesta evolució tecnològica marcarà una fita en la cirurgia, ja que podem veure l’estat real de les diferents estructures abans de la intervenció. En la pel·lícula es mostren les imatges en 3D i la intervenció quirúrgica, comparant i contrastant totes dues imatges on es comprova la quasi increïble similitud entre la imatge sintètica i la real, i en la qual fa tan sols uns anys haguera sigut catalogada de ciència-ficció”, va comentar el realitzador sobre la pel·lícula en finalitzar el certamen. Tant el comité científic internacional com el jurat, compost per més de 75 professionals, van destacar el valor didàctic de la pel·lícula catalogant-la com a “fantàstica, completa i complexa”.

Aquesta XXII edició Videomed ha sigut organitzada per la Fundación Fundesalud, adscrita a la Junta d’Extremadura, sent la primera vegada que organitza aquest certamen des de la seua creació en 1985 per Andrés Bas. Tant Andrés Bas com Santiago Sanjuán van rebre Videomeds d’honor per la seua inestimable contribució a la creació i difusió d’aquest certamen i als grans beneficis científics que s'han obtingut des de la seua posada en marxa.

Aquest nou format Videomed ha mostrat durant la setmana de celebració del certamen tant les pel·lícules finalistes com els curts i llargmetratges seleccionats per a la seua exhibició, com ara ‘De Humanis Corporis Fabrica’ Festival de Cannes 2020 o ‘La Fractura’ Festival de Cannes 2021.
Videomed ha estés la seua activitat en la divulgació del model a Iberoamèrica, promovent la creació de Certàmens VIDEOMED a l'Equador (Quito), l'Argentina (Tucumán i Còrdova), l’Uruguai (Montevideo), Mèxic (UNAM) i Cuba (l’Havana); on s'han desenvolupat un total de 17 edicions que han generat un important intercanvi cultural i científic.

La pel·lícula premiada ‘Imatge 3D en cirurgia pancreàtica’ es pot veure clicant ací

Més informació:

Arxivat en: Cirugia