Els esports marquen l’edició del 2022 de l’Escola d’Estiu de la Universitat de València

  • Fundació General UV
  • 29 de juliol de 2022
 

L’Escola d’Estiu de la Universitat de València ha clos aquest divendres, 29 de juliol, l’edició d’enguany que ha reunit a un total de 237 participants entre La Nau Menuda (escolars d’entre 6 i 12 anys) i La Nau Jove (d’entre 13 i 16 anys). Els esports han sigut el fil conductor de l’edició del 2022 on també han tingut cabuda excursions, estades rurals i jocs d’aigua.

Els tres campus de la Universitat de València (Blasco Ibáñez, Tarongers i Burjassot-Paterna) han sigut els escenaris què han acollit les principals activitats de La Nau Menuda, mentre que el campus de Tarongers ha sigut la base de La Nau Jove. L’edició del 2022 de l’Escola d’Estiu de la Universitat de València, que enguany ha augmentat en una vintena de participants, ha potenciat els valors de l’esport entre els més joves, posant especial èmfasi en els esports tradicionals com la pilota valenciana.

Així mateix, davant la crisi humanitària per la guerra d’Ucraïna, la Universitat de València va obrir les portes de l’Escola d’Estiu per acollir a xiquets i xiquetes refugiades ucraïneses. Un total de tres escolars provinents d’aquest país de l’Europa de l’Est han sigut participants de La Nau Menuda. Per facilitar la seua inserció, la Universitat va posar a la seua disposició una monitora d’acompanyament lingüístic i una monitora de necessitats específiques. L’experiència dels tres xiquets ucraïnesos durant el mes de juliol ha sigut molt positiva i han tingut una adaptació completa.

La Nau Menuda

La visita al Museu Príncep Felip de la Ciutat de les Arts i les Ciències ha sigut una de les activitats amb més èxit entre els xiquets i xiquetes de La Nau Menuda, on els participants han pogut interactuar amb diferents propostes per descobrir més sobre els misteris de la ciència. Així mateix, els esports tradicionals també han tingut molt bona acollida entre els més menuts i menudes, destacant l’acte de pilota valenciana, que va comptar amb la participació dels jugadors de pilota Puchol II, Victoria Díez i Carlos Donat per explicar i ensenyar l’esport tradicional valencià.

La Nau Jove

Els esports també han marcat l’edició del 2022 de La Nau Jove, on els participants han practicat pàdel surf a La Marina de València i han visitat el Trinquet de Pelai, la catedral de la pilota valenciana, on varen rebre lliçons d’aquest esport tradicional. A més, enguany s’ha pogut recuperar l’estada de tres dies al centre de turisme rural de la localitat de Las Viñuelas de Sinarques (Requena-Utiel), activitat que s’hagué de suspendre l’any passat per la crisi sanitària de la COVID-19, i l’excursió al Charco Azul de Xulilla (Els Serrans).