Estudiants del Voluntariat UV coneixen de primera mà el treball d’entitats d’acció social

Més de 50 estudiants de la Universitat de València i membres de 18 entitats i ONG participaren dissabte passat en l’Espai d'experiències del Voluntariat UV, un programa que coordina el Servei d’Informació i Dinamització (Sedi). L’activitat, que va tindre lloc a l’Aulari Oest del campus dels Tarongers, va permetre que l’estudiantat participant coneguera de primera mà el treball i els projectes que estan duent a terme aquestes entitats d’acció social.

20 de de novembre de 2019

Estudiants participants en l'Espai Experiències de Voluntariat UV. © Sedi
Estudiants participants en l'Espai Experiències de Voluntariat UV. © Sedi

Durant tot el matí del dissabte, els participants del Voluntariat UV escoltaren les xarrades impartides per membres de diferents associacions que treballen en cooperació, mentoria social, cultura, persones amb síndrome de Down, persones migrants o dones víctimes de violència de gènere, entre altres àrees. Els participants podien triar entre les més de 30 sessions ofertes per les entitats col·laboradores que treballen en un ampli ventall d'àmbits d’acció, una de les novetats que aporta el programa d’enguany. Per exemple, la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat (UPD) va oferir als assistents la possibilitat de posar-se en la pell d’una persona invident, d’una persona sorda o d’una persona amb cadira de rodes i recórrer els espais de la Universitat.

Ara, tenint en compte també els seus propis interessos i capacitats, l’alumnat ha d’escollir una àrea específica de la qual rebrà formació especialitzada en les properes sessions de voluntariat. Inclusió, educació i temps lliure, cooperació internacional, dinamització de l’entorn (ambiental i cultural) i apoderament i drets humans són les àrees que el programa posa al seu abast. Una vegada finalitzada la formació, tindran l’opció, si ho desitgen, de posar-la en pràcticai realitzar una acció de voluntariat en alguna de les entitats, ONG o associacions que han participat en l’Espai d’experiències.

L’edició d'enguanyde Voluntariat UV s’ha ofert a un nombre limitat de participants perquè, una vegada completada, es durà a terme una revisió, avaluació i recollida de propostes de millora. Aquesta fase d’avaluació servirà per definir les properes edicions.

El programa de Voluntariat UV és una iniciativa de la Universitat de València, adreçada a tot l’estudiantat, que pretén donar resposta al compromís institucional amb la capacitació i la formació en aquest àmbit, fomentant una visió crítica de la realitat que faça els estudiants partíceps en la construcció d’una societat més justa i equitativa.

Altres Notícies