L’ETSE organitza un seminari sobre sostenibilitat i digitalització en el sector agroalimentari

  • Gabinet de Premsa
  • 18 de novembre de 2022
 
Cartell

La Universitat de València celebra el Seminari Internacional ‘Knowledge Exchange for in Digital Màrqueting to Promote Sustainability in the Agri-Food Sector’. Serà del 22 al 25 de novembre en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. La trobada reunirà especialistes en sostenibilitat, digitalització i emprenedoria amb agents de la cadena de valor agroalimentària, i professionals de la formació professional en les branques agràries i forestals.

Aquesta activitat de cocreació contribuirà a la generació d'un programa formatiu gratuït per a cobrir les necessitats de competències digitals i d'emprenedoria en el sector agroalimentari, principalment en els punts de producció i venda de la cadena de valor, amb l'objectiu d'incrementar la sostenibilitat en el sector i reduir la bretxa digital. Aquest programa està destinat tant a professionals en actiu com a estudiantat i personal formador de grau mitjà i superior en formació professional, en sectors agrícoles, ramaders, pesquers, forestals, jardineria, mercats locals, eco-turisme o afins. Aquesta formació té un impacte directe sobre la millora de competències professionalitzants, tant en termes d'intensificació (upskilling) com reciclatge (reskilling), en línia amb el paradigma de l'Aprenentatge per a tota la vida (Life-long learning), en el qual la Universitat destaca com a agent facilitador d'experiències d'aprenentatge.

El seminari està organitzat per la Universitat de València, a través del Grup d'Innovació Docent en Enginyeria Química i Medi ambient, en el marc del projecte europeu Erasmus+ SUSTAGRI 4. 0 (https://sustagri.eu/), coordinat a Espanya pel professor José David Badia Valiente, del Departament d'Enginyeria Química de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València, entitat que albergarà l'esdeveniment.

Accions com aquest seminari estan en línia amb l'esperit de la distinció de la Ciutat de València com European Green Capital 2024, atorgat per la Comissió Europea.