Els experts constaten avanços en matèria de sostenibilitat en la indústria de la moda

La Universitat de València ha reunit especialistes en innovació i moda sostenible en un esdeveniment que, com a novetat, ha integrat un editor d’intel·ligència artificial (IA) en temps real. En les conclusions, els participants han constatat avanços en matèria de sostenibilitat en la indústria de la moda.

13 de de maig de 2024

María Rodríguez, Pilar Serra, Esteban Galán i Isidor Boix.
María Rodríguez, Pilar Serra, Esteban Galán i Isidor Boix.

Així mateix, s’ha observat que l’adopció de noves tecnologies en la producció de moda i el reciclatge de materials està avançant ràpidament. Això inclou el desenvolupament de materials biodegradables, tècniques de reciclatge millorades, i processos de manufactura que redueixen el desaprofitament i el consum de recursos. Les conclusions poden consultar-se clicant ací

El professor Esteban Galán, organitzador de l’esdeveniment i representant de la Universitat de València en el Fòrum Social de la Indústria de la Moda, va ressaltar l’eficiència d’aquesta tecnologia: “La incorporació de l’editor d’IA en el nostre esdeveniment no sols va facilitar una anàlisi en profunditat de les discussions en temps real, sinó que també va permetre adaptar dinàmicament el curs de les sessions per a maximitzar l’aprenentatge i la participació de tots els assistents”.

Per part seua, Pilar Serra, vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable, va comentar: “Aquest esdeveniment reflecteix el nostre esforç continu per transformar la Universitat de València en un líder en sostenibilitat. Estem compromesos no sols amb l’ensenyament, sinó amb ser actors actius en la promoció i aplicació de pràctiques sostenibles”.

Durant l’esdeveniment, es va presentar l’informe ‘Lo que hemos aprendido’, del Fòrum Social de la Indústria de la Moda, on es van destacar els avanços i reptes en la incorporació de pràctiques sostenibles en la moda. La taula de discussió, moderada per María Rodríguez, experta en Consum Responsable que també va aprofitar per a expressar el seu entusiasme per la recent incorporació de la Universitat de València al Fòrum Social de la Indústria de la Moda. La taula també va comptar amb la participació de Tamara Antón, de CCOO, i Aitor Boiza, de l'Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL). A l’acte també va assistir Isidor Boix, en la seua qualitat de cofundador del Fòrum Social de la Indústria de la Moda, juntament amb María Rodríguez.

La taula titulada ‘Investigació i formació superior en moda i sostenibilitat’, moderada per Esteban Galán, va incloure a ponents com Xavier Carbonell, Director de la Càtedra Mango de Responsabilitat Social Corporativa; Nadia Alonso, professora de Comunicació Audiovisual a la Universitat Politècnica de València; i Lindsey Drylie Carei, de Glasgow Caledonian University. Van discutir com les universitats estan abordant els desafiaments de la sostenibilitat en l'educació i el seu impacte en les noves generacions de professionals de la moda.

José Badía va moderar la taula sobre ‘Innovació i tecnologia per a una moda sostenible’, amb la participació de Borja Mateu, Mireia Fernández Bazán, Vicente Sánchez Cambra i Sara Gil Mora. El panell va explorar com les noves tecnologies poden contribuir a solucions sostenibles en el disseny i producció de moda, ressaltant el paper crucial del reciclatge químic i la innovació en materials.

Emilio Sáez Soro, professor de la Universitat Jaume I de Castelló i editor d'intel·ligència artificial, va valorar l'experiència: “La integració de la IA en aquest esdeveniment no sols va optimitzar la nostra capacitat de resposta enfront dels debats, sinó que també va elevar la qualitat de les anàlisis i les conclusions durant la celebració de la conferència”.

Aquest esdeveniment ha demostrat ser un exemple significatiu de com la integració de tecnologia avançada i pràctiques sostenibles pot remodelar l'educació i les indústries cap a un futur més responsable i conscient.

Altres Notícies