Expociència 2023, aquest dissabte 6 de maig al Parc Científic de la Universitat de València

  • Parc Científic
  • 4 de maig de 2023
 
Una imatge d'Expociència
Una imatge d'Expociència

Expociència, la festa de la ciència, de la tècnica i de la innovació de la Universitat de València, celebra enguany la seua XV edició. La cita és dissabte 6 de maig, de 10:00 a 14:00 hores, al Parc Científic de la institució acadèmica. Joc, aprenentatge i diversió estan assegurats per als milers de visitants que cada any arriben a aquest espai per a la innovació ubicat en les immediacions del Campus de Burjassot-Paterna.

Expociència és la jornada de portes obertes del Parc Científic (PCUV), l’ecosistema d’Innovació de la Universitat de València i un lloc on científics i empresaris treballen per tal de fer efectiva la transferència del coneixement al sector productiu i a la societat. Com cada any, el Parc organitza aquesta festa de la ciència, la tecnologia i la innovació amb la finalitat d’apropar el públic a aquest ecosistema científic i innovador. I ho fa a mode de joc al llarg de tot el matí de dissabte.

Tal com ve sent al llarg dels darrers anys, Expociència proposa enguany al voltant de cent propostes lúdiques i divulgatives. Són activitats preparades pels instituts de recerca de la Universitat de València i del CSIC ubicats al PCUV, així com per entitats universitàries com ara l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE), el Museu UV d’Història Natural, la Fira Experimenta, altres centres de la UV i externs, i les empreses del Parc Científic.

Tallers de física, química, astronomia, biologia, robòtica i més oferiran al visitant la possibilitat d’immergir-se en el vessant més lúdic de la ciència, creant els propis bacteris, obtenint el DNA de les fruites, analitzant objectes arqueològics, preparant un Blandiblú, llançant coets, jugant amb robots de Lego, observant les cèl·lules o participant com a investigador per un dia en un congrés científic.

Els visitants podran compartir experiències amb grans investigadors, com els qui treballen a l’Agència Espacial Europea o al Gran Accelerador de Partícules del CERN; o els qui es dediquen a la conservació de la biodiversitat, l’eficiència energètica i el medi ambient. Perquè molts d’aquests treballen al Parc Científic i estaran a Expociència a l’abast de tothom.

La jornada acollirà el lliurament de Premis del concurs Media100cia de micro-vídeos científics i divulgatius.

Organitzada pel Parc Científic, Expociència rep cada any la visita de milers de ciutadans i compta amb la col·laboració de la pròpia Universitat de València i del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), així com amb el suport de la Generalitat Valenciana.

L’organització recomana l’ús del transport públic.

Més informació a  www.expociencia.org

https://www.facebook.com/expociencia.pcuv

Xarxes socials del Parc Científic

Cartell