L’exposició 'El temps suspés' es podrà visitar a Gandia fins el proper 13 de febrer

  • UVGandia
  • 13 de gener de 2022
 
Fotografia de sala de l'exposició 'El temps suspés'.
Fotografia de sala de l'exposició 'El temps suspés'.

'El temps suspés. Els camps per a persones refugiades palestines al Líban' és una exposició fotogràfica que busca apropar al públic la realitat de la població, majoritàriament palestina, que hi viu als camps de refugiats per a persones refugiades palestines al Líban.

L'exposició és una mostra fotogràfica del fotoperiodista Germán Caballero i està comissionada per Jorge Ramos Tolosa, professor i doctor d'Història Contemporània de Universitat de València. Aquesta mostra, produïda pel Centre Cultural La Nau, pretén acostar la realitat de la població, majoritàriament palestina però també siriana, que viu en els camps establits per a persones refugiades palestines al Líban des de 1948 i que hui dia perduren. La mostra, que es pot visitar a la sala d’exposicions del carrer Tossal, reuneix prop d'un centenar de fotografies preses en dos moments temporals molt diferents: setembre de 2019, i ja en un món pandèmic al setembre de 2020. En 'El temps suspés' s’aborden diversos aspectes com l'accés a l'aigua potable, la sanitat, la igualtat de gènere, l'habitatge, la infància, la joventut, les persones majors, als quals se'ls suma la pandèmia i la crisi econòmica derivada d'aquesta amb la qual han de conviure la població majoritàriament palestina, i també siriana, que viuen en els camps per a persones refugiades palestines al Líban.

Aquesta exposició es podrà visitar a la Sala d’exposicions de la Universitat de València situada al carrer Tossal fins el 15 de febrer en horari de dilluns a divendres de 9 a 20h. A més, el proper 2 de febrer a les 19h tant el fotogràf, Germán Caballero, com el comissari de la mostra, Jorge Ramos, participaran en un acte a la mateixa sala en el que realitzaran una visita guiada explicativa de l’obra.

Germán Caballero és fotoperiodista del periòdic Levante-EMV, on ha desenvolupat la major part de la seua carrera professional. Actualment és membre de l’executiva de la Unió de Periodistes. Durant la darrera dècada ha fotografiat els moviments socials sorgits en València de forma constant. Premi Manuel Castillo de la Universitat de València en 2014, ha publicat des de Palestina, el Líban, Turquia, la frontera sud de Mèxico des del Marroc i Melilla, entre d’altres. Ha participat en més d’una desena d’exposicions individuals i col·lectives com ara “10 años de imágenes en AVM3J” en la Sala lametro, “Hebron: vida i resistències” en el Museu d’Història de València. 

Per la seua part, Jorge Ramos, comissari de l’exposició, és professor del Departament d'Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València. Les seues principals línies d'investigació són: Palestina-Israel; els estudis postcolonials-decolonials, àrab-islàmics, les Epistemologies del Sud, l'antiracisme, les migracions i els Drets Humans; la història i memòria de la II República, de la Guerra Civil Espanyola i de la dictadura franquista; i els moviments socials. Ramos és autor de “Los años clave de Palestina-Israel” (Marcial Pons, 2019), 'Palestina. Una història essencial' (Sembra Llibres, 2020) i 'Una Historia contemporánea de Palestina-Israel' (Los Libros de la Catarata,2020). 

Més informació:

Imatges: