La Facultat d’Economia celebra les I Jornades en Economia Sostenible i Previsions Econòmiques

  • Gabinet de Premsa
  • 5 de juliol de 2022
 
Xano Facultat Economia
Xano Facultat Economia

La Facultat d’Economia de la Universitat de València ha acollit aquest dimecres 6 de juliol les I Jornades en Economia Sostenible i Previsions Econòmiques. Aquest encontre, que era gratuït i obert a la ciutadania, tenia com a objectiu presentar al conjunt de la societat i de la comunitat acadèmica algunes de les investigacions i desenvolupaments metodològics que s’estan desenvolupant en el marc del conveni subscrit entre la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball i la Universitat de València, per al desenvolupament de les previsions macroeconòmiques de l’economia valenciana.

Les jornades van ser inaugurades a les 10:30 hores per Pilar Serra, vicerectora de Sostenibilitat, Cooperació i Vida Saludable; Rafael Climent, conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball; i Francisco Muñoz, degà de la Facultat d’Economia.

A continuació, a les 11 hores, presentà les jornades José Vicente Soler, director general d’Economia Sostenible de la Generalitat Valenciana. A les 11:30 hores, Virgilio Pérez, professor d’Economia Aplicada de la Universitat, va oferir la conferència ‘Sobre la qualitat del creixement’. A les 12:30 hores, Priscila Espinosa, professora d’Anàlisi Econòmica i investigadora de la Universitat, va parlar sobre ‘Un índex sintètic de l’Economia Valenciana’; i a les 13 hores, José M. Pavía, catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat, presentà les ‘Ferramentes per a la generació automàtica de previsions macroeconòmiques’.

Un creixement econòmic inclusiu i sostingut impulsa el progrés, crea ocupacions de qualitat i millora els estàndards de vida, repartint més equitativament la riquesa i les oportunitats. Conéixer la conjuntura que travessa una economia, preveure com evolucionarà en el curt i mitjà termini i aprofundir en els efectes que això té en termes d'evolució de les desigualtats (de gènere, intergeneracionals o repartiment de la riquesa), les oportunitats (a l'escola o en el mercat laboral) o la qualitat mediambiental de l'entorn permet oferir una visió més holística del creixement.

Així, l’equip que lidera el catedràtic José M. Pavía a través d’EcoPrevisionsCV, pretenia, en aquesta jornada, reflexionar al voltant d’aquests aspectes i presentar ferramentes, entre elles Apps, que la mateixa ciutadania i els diferents agents econòmics poden utilitzar, com per exemple una per a la predicció del creixement econòmic anual o una per a la construcció d’un indicador sintètic econòmic, entre altres.

 

Més informació: