La Facultat de Geografia i Història reuneix a més de 200 participants en el seu Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria

  • UVocupació
  • 26 de febrer de 2020
 

Els Fòrums d’Ocupació i Emprenedoria del curs 2019-2020, organitzats per UVocupació, emmarcat dins del Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius de la Universitat de València, van arribar a la Facultat de Geografia i Història aquest dimarts, dia 25 de febrer. Des de les 09.30 fins a les 14.00 s’han reunit 15 empreses i entitats que han pres contacte directe amb l’estudiantat i les persones titulades en aquest àmbit acadèmic.

L’esdeveniment va començar amb una conferència inaugural a càrrec del periodista i divulgador científic Manuel Toharia, que va presentar la informació meteorològica en Televisió Espanyola i també va dirigir allí els programes científics “Alcores”, “Última Frontera” o “Visca la ciència”. El títol de la seua intervenció va ser “Noves ocupacions contra la insostenibilitat i la societat del desaprofitament”.

Abans, la vicerectora d'Ocupació i Programes Formatius, Adela Valero; el degà de la Facultat, Josep Montesinos; la directora d’UVocupació, Marisa Quintanilla i el gerent de la Fundació General de la Universitat de València, Cristóbal Suria, juntament amb altres autoritats i càrrecs universitaris, obrien les portes del Fòrum.

Durant tot el matí, seguides per més de 200 persones, es van donar cita taules redones dedicades a l’emprenedoria i a les oportunitats laborals, tant a Espanya com a l’estranger. A més del contacte directe amb les empreses i el coffee break, les persones assistents van poder acudir als tallers express del servei d’ocupació de la UV, inscrit en la Fundació General de la Universitat de València, per a revisar i optimitzar els ‘curriculum vitae’ i la marca personal.

Els Fòrums

La següent trobada tindrà lloc en la Facultat de Dret el 25 de març. A més, com a novetat es realitzarà el fòrum de l’àrea de Salut en la plaça Charles Darwin del Rectorat i el de l’àrea de Ciències al Campus de Burjassot-Paterna, que englobaran a totes les facultats del mateix àmbit en un sol esdeveniment. En aquest cas, se celebraran els dies 1 i 2 d’abril, respectivament. El 5 de maig es tancaran els Fòrums d'Ocupació i Emprenedoria del curs acadèmic 2019-2020 en la ETSE (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria).

L’estudiantat i les persones titulades s’han d'inscriure prèviament en la jornada en la qual desitgen participar, a través de http://www.uv.es/bolsadetrabajo, per a obtindre un certificat d’assistència posterior i assegurar-se l’accés, ja que l’aforament és limitat. El procés d’inscripció es troba descrit ací.

D’altra banda, des d’UVocupació es recomana a aquelles persones en cerca activa d’ocupació que s’informen de les empreses que participaran en cada fòrum i que seleccionen les que són del seu interés. Per a qualsevol dubte, UVocupació està a la disposició dels usuaris i usuàries.