Fòrum de Debats de la Universitat celebra el 110 aniversari del naixement de Salvador Allende

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 18 de juny de 2018
 
Imagen de la noticia

Els dies 18 i 19 de juny, Fòrum de Debats de la Universitat de València celebra el 110 aniversari del naixement de Salvador Allende, amb la campanya ‘Un bust per a Salvador Allende a València’.

Dilluns 18, l’escriptor i coordinador del Fòrum de Debats de la Universitat de València, Alfons Cervera, presentarà el llibre ‘Allende en el recuerdo’ (Sílex Ediciones), d’Óscar Soto Guzmán i amb la intervenció de Viviana Bahamondes, membre de la Comissió Organitzadora de l’homenatge a Allende; Vicent Garcés, assessor de Salvador Allende en el Govern de la Unitat Popular; i Óscar Soto Guzmán, metge personal de Salvador Allende. La presentació serà a les 19 hores a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau.

Dimarts 19 el pianista xilé Simón Eckhardt oferirà un concert a les 19 hores a la Capella de la Sapiència de La Nau. L’entrada serà lliure fins completar l’aforament. Amb aquests dos actes conclou la programació de Fòrum de Debats d’aquest curs.

Salvador Allende Gossens (Valparaíso, 1908- Santiago de Xile, 1973) va ser president de Xile des de 1970 fins al cop d'estat dirigit pel general Augusto Pinochet l'11 de setembre de 1973, dia en què va morir al Palau de la Moneda, que va ser bombardejat pels colpistes. Aquest cop d’Estat va donar pas a Xile a una dictadura de 17 anys caracteritzada per la persistent violació dels Drets Humans.