La Fundació Cañada Blanch reuneix el filòsof Javier Gomá i el dramaturg Ernesto Caballero a La Nau

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 22 d’octubre de 2017
 
Javier Gomá, Paula Sánchez i Ernesto Caballero al Paranimf.
Javier Gomá, Paula Sánchez i Ernesto Caballero al Paranimf.

La Fundació Cañada Blanch va reunir al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, el dissabte dia 21 d’octubre, el filòsof Javier Gomá i el dramaturg Ernesto Caballero per aprofundir en la inexorable relació entre el pensament i el teatre. L’acte va tenir lloc al Paranimf.

Amb el títol de ‘Filosofia al Paranimf’ va reunir aquests dos intel·lectuals en un debat obert al públic. La relació entre Javier Gomá, director de la Fundació Juan March i un dels intel·lectuals més influents de l’Amèrica Llatina, i Ernesto Caballero, director del Centro Dramático Nacional, és marcada per ‘Inconsolable’, un brillant monòleg que el filòsof va incloure al seu llibre ‘La imagen de tu vida’, un text íntim i universal que el director teatral va portar a les taules l’estiu passat i que va emocionar el públic.

Espanya és un país més de literats que de filòsofs? La filosofia i la literatura han de continuar sent puntals importants de la nostra educació a parts iguals? I el teatre manté un nivell elevat del pensament humà? Com afronten els actors aquest tipus d’obres? Quines escèniques demana hui el públic? Aquestes i moltes més qüestions es van abordar en la jornada matinal que va estar moderada per la directora de la Fundació Cañada Blanch, Paula Sánchez. 

“Un home de cinquanta anys compareix en escena i sense més preàmbuls inicia una exposició íntima, lúcida i commovedora. Explica que la mort del seu pare, encara recent, ha travessat la seua vida com un esdeveniment”. Així arranca Javier Gomá l’argument d’’Inconsolable’, una obra brillant que verbalitza amb precisió les profunditats insondables d’una experiència tan personalíssima com universal, “ja que tots som fills, cridats a ser orfes i a deixar orfes”, conclou Gomá.