Clouen a Gandia les III Jornades Estatals ‘Vida Digna, Mort Digna’

  • UVGandia
  • 25 d’abril de 2023
 
Les III Jornades 'Vida digna, mort digna' se celebren a Gandia.
Les III Jornades 'Vida digna, mort digna' se celebren a Gandia.

El Centre Internacional de Gandia va acollir, del 20 al 22 d'abril, les terceres Jornades de l’Associació Federal Dret a Morir Dignament que portaven per títol ‘Eutanàsia: llums i ombres’. En total, van ser 110 les persones inscrites. La conferència inaugural va anar a càrrec del professor Javier de Lucas.

Aquestes terceres jornades ‘Vida digna, mort digna. Eutanàsia: llums i ombres’ donaren inici a Gandia la vesprada de dijous 20 i s’allargaren fins a dissabte 22 a migdia. Durant aquestes sessions de treball es va buscar avaluar com ha estat la resposta a la Llei Orgànica de Regulació de l’Eutanàsia (LORE) aprovada el 2021 així com analitzar com s’està implementant l’eutanàsia i com ha canviat en la societat després l’entrada en vigor de la llei.

Per a realitzar aquesta tasca, les jornades van comptar amb un ampli grup d’expertes i experts de diversos àmbits professionals, tots ells grans coneixedors dels aspectes més destacats de la prestació de l’ajuda per a morir dignament.

Actes oberts a la ciutadania
La programació de les jornades va incloure dos actes oberts a la ciutadania en general. El primer d’ells va ser la conferència inaugural que anar a càrrec de Javier de Lucas, catedràtic de Filosofia del Dret i Filosofia Moral de la Universitat de València, membre de l’Institut de Drets Humans de la UV i senador del Govern d’Espanya. De Lucas pronuncià una conferència que portava per títol ‘No sols un dret: La fundamentació constitucional del dret a la eutanasia com a dret fonamental’, a la Casa de la Cultura de Gandia.

Mentre, divendres 21 per la vesprada i al Centre Internacional de Gandia va tindre lloc la representació teatral ‘Pa morir-se de risa’ a càrrec de la companyia Huit Teatre. Un acte que va servir, a més, per a presentar l’Associació Federal Dret a Morir Dignament, organitzadora d’aquest tercer encontre.

Més informació: