La gestió de la informació i la documentació es perfila com una de les professions més demandades

  • Unitat Web i Màrqueting
  • Gerardo Cabanilles Marti
  • 6 de juny de 2018
 
Imagen de la noticia

Centenars de professionals de la gestió de la informació i la documentació formats a la Universitat de València estan desenvolupant les seues carreres al capdavant d’empreses, administracions públiques, i els sectors acadèmic, científic i investigador arreu del món.

Fa vint anys la Facultat de Geografia i Història va implantar aquests estudis especialitzats, i en l’actualitat, ja dins de l’Espai Europeu d’Educació Superior, s’ofereix el Grau d’Informació i Documentació, una de les formacions més valorades pels ocupadors, que cada vegada més demanen nous perfils professionals vinculats amb la gestió de la información i la visibilitat de l’espai web.

Informació del Grau

Els titulats al Grau d’Informació i Documentació de la UV aprenen al llarg del seu itinerari acadèmic a localitzar, organitzar, avaluar i utilizar la informació necessària per a professionals, empreses i institucions, i en definitiva per a la societat en general.

La Universitat de València disposa de les instal·lacions i els docents adequats per a fer possible aquesta formació, amb un elevat component pràctic, i la possibilitat de múltiples pràctiques externes, un dels millors mitjans d’inserció laboral, tant en biblioteques, arxius i centres de documentació públics com en empreses privades. El Grau permet també l’intercanvi amb universitats internacionals a través dels programes de mobilitat vigents.

Nous perfils professionals

L’estudiantat rep al Grau d’Informació i Documentació una formació d’avantguarda i multidisciplinària que permet adquirir les noves tècniques que requereixen en l’actualitat els professionals de la documentació a conseqüència dels canvis que ha portat la implantació de les TIC i l’ús generalitzat d’internet a biblioteques, arxius i centres de documentació. El resultat és l’aparició de nous perfils professionals vinculats amb la gestió de la información i la visibilitat a l’espai web, com ara community manager o gestor de continguts.

“És un món en constant evolució, i la seua funció principal és preservar el passat per a desenvolupar projectes en el futur”, afirma Raquel Zapater, una de les professionals de la informació i la documentació formada a la Universitat de València que treballa a l’Institut Valencià de la Documentació i la Cinematografia (IVAC).

Altre titulat en este Grau, Albert Valero, és en l’actualitat consultor en social mediamarketing per a empreses com Bicilink i 226ERS. La seua feina consisteix a l’execució, la planificació i l’anàlisi d’estratègies on line centrades a les xarxes socials i el màrqueting de continguts.

David Seguí treballa a l’àrea d’Estudis i Coneixement de Broseta Abogados, des d’on s’encarrega de la gestió de la informació i la documentació en matèria legal. Segons apunta, el Grau d’Informació i Documentació li ha proporcionat les eines per a ser àgil en la cerca d’informació contrastada i de qualitat, li ha permès aprendre a organitzar els continguts en una intranet corporativa, i en definitiva ajudar a que l'empresa siga més eficient en consultoria.

 

Albert Valero, consultor en social mediamarketing.
Raquel Zapater, de l’Institut Valencià de la Documentació
i la Cinematografia (IVAC)

Arxivat en: