Hackatón per visibilitzar l’impacte de la crisi climàtica en la salut

  • Unitat Web i Màrqueting
  • 28 de febrer de 2023
 
Imatge de l'activitat

La Universitat de València junt a altres nou universitats d’Espanya participa en l’activitat que reunirà estudiants de formació professional, graus i màster per dissenyar la millor campanya de comunicació sobre les conseqüències de la crisis climàtica en la salut.

L'organització mèdic-humanitària Médicos Sin Fronteras (MSF) organitza un Hackatón per a sensibilitzar de manera efectiva sobre l'impacte de la crisi climàtica en la salut de les persones. L’activitat tindrà lloc els dies 19 i 20 d'abril de manera simultània a Barcelona, Bilbao, Madrid, Sevilla i València. En cada localitat participaran dos equips d'entre tres i cinc persones.

La trobada reunirà estudiants de formació professional, grau o màster que hauran de dissenyar la millor campanya de comunicació possible sobre les conseqüències de la crisi climàtica en la salut, posant especial focus en les crisis humanitàries.

El Hackatón sobre la crisi climàtica i el seu impacte en la salut forma part de ‘Humanidad Inconformista’, un projecte de Médicos Sin Fronteras que vol inspirar, debatre i compartir opinions, creant un espai de conversa, connexió i activisme per a així alinear els interessos i preocupacions de les generacions més joves de la societat civil espanyola, amb l'acció humanitària que duu a terme l'organització.

Un jurat, format per membres d'MSF i altres organitzacions i activistes pel clima, valorarà els treballs desenvolupats en el Hackatón. L'equip que dissenye la millor campanya rebrà un premi en metàl·lic de 500 euros i estarà convidat a participar en un nou esdeveniment sobre la crisi climàtica que se celebrarà a l'octubre a Granada.

Les professors María Luisa Guillén, professora de Medicina Legal I col·laboradora de MSF; I Maria Trelis, professora Titular de Parasitologia I Codirectora del Màster de Cooperació al Desenvolupament seran les mentores per part de la Universitat de València.

Les inscripcions per a participar en el Hackatón estaran obertes fins al pròxim 24 de març de 2023 en aquest enllaç: www.humanidadinconformista.org/edicion/hackaton