Inés Jiamin i Desirée Cuenca guanyen el Concurs Pont Xinés 2022 que organitza l’Institut Confuci de la Universitat de València

  • Gabinet de Premsa
  • 30 de maig de 2022
 
Participants en el concurs.
Participants en el concurs.

Inés Jiamin Pérez, en categoria d’ensenyament secundari i Desirée Cuenca, en la d’universitària; han sigut les guanyadores del Concurs Pont Xinés, que organitza l’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV). L’acte es va celebrar en format presencial després de dues edicions en format en línia.

La sala d’actes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació va acollir aquest dissabte el tradicional certamen. A València l’organitza l’ICUV, ininterrompudament, des de fa 13 anys, i participa alumnat d'Educació Secundària i Universitària que estudia xinés. De fet, en aquesta edició, hi ha hagut una quantitat important de participants aficionats.

En aquesta competició, oberta a tots els estudiants de xinés de la Comunitat Valenciana, es valoren els coneixements sobre llengua i cultura d’aquell país, i té tres fases. En la primera fan un discurs de dos minuts en xinés sobre els lemes del concurs que, en aquest 2022, han sigut ‘Vola alt amb el xinés’ i ‘Un món, una família’. En la segona part responen a un qüestionari sobre llengua i cultura xinesa. I en la tercera part es valora una exhibició artística.

El premi per cadascuna de les guanyadores consisteix en un curs quadrimestral gratuït en l’ICUV i la seua participació, així mateix, en el Concurs Pont Xinés d’Espanya que se celebrarà el pròxim 18 de juny en format en línia, i organitzat per l’Institut Confuci de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria.

La resta de participants reben un paquet de regals. En la modalitat amateur, un grup d’alumnat del Laude British School de Vila-real han realitzat diverses exhibicions artístiques fora de concurs.

Durant el desenvolupament de la competició, que va transcórrer en un ambient festiu, el director de l’ICUV, el professor Vicente Andreu, assenyalà la seua satisfacció “en haver pogut recuperar enguany ja la presencialitat. Ha sigut un vertader retrobament personal amb el nostre alumnat i les seues famílies. Són la vertadera essència del nostre Institut i de les activitats que duem a terme”.

L’Escola Tantien de taitxí, dirigida pel mestre Félix Castellanos, també va realitzar una mostra en grup en la qual va participar el públic. El taitxí és un art marcial xinés mil·lenari, amb una gran implantació a Occident, i que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, per la Unesco, des de finals de 2020.

El Concurs Pont Xinés s’organitza a tot el món per iniciativa de la seu central dels instituts Confuci. Enguany celebra la seua 21a edició en categoria universitària i la 15a en secundària. Els qui guanyen en cada país tenen l’oportunitat de participar en el certamen mundial que s'organitza cada any en una ciutat xinesa diferent.

Arxivat en: Institut Confuci