L’Institut Confuci organitza una classe de pintura i cal·ligrafia xineses, a l’IES Joan Fuster de Sueca

  • Institut Confuci
  • 22 de febrer de 2022
 
Detall del taller de cal·ligrafia.
Detall del taller de cal·ligrafia.

Acabat d’encetar l’Any Nou Xinés del Tigre d’Aigua, l’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) continua amb la seua labor de difusió i apropament de la cultura xinesa a la societat valenciana. Esta vegada ho ha fet amb una activitat artística adreçada als alumnes de l’IES Joan Fuster de Sueca, coincidint amb el centenari del naixement del cèlebre escriptor i assagista (1922-2022).

En les assignatures de tècniques de dibuix i pintura i dibuix artístic, els joves i futurs artistes han gaudit d’una classe magistral de pintura i cal·ligrafia amb pinzell i tinta xinesa, impartida pel mestre cal·lígraf i col·laborador de l’ICUV, Adan Liu.

La cal·ligrafia xinesa és una de les expressions de refinament més elevades i respectades de Xina, així com un dels exponents més representatius de les belles arts que va nàixer a Xina i que està present en moltes altres cultures del món. El paper, la tinta, el pinzell i la pedra eren considerats els quatre grans tresors de l’estudi a la Xina antiga, símbol de la importància que tradicionalment se li ha donat a l’educació en aquest país i que encara hui perdura.

Amb aquesta activitat, dirigida a joves promeses de les belles arts, l’ICUV ha volgut fusionar diversos estils artístics. El tradicional, representat per la mil·lenària cal·ligrafia xinesa i el més actual, representat pels ensenyaments contemporanis que estudia l’alumnat de l’institut Joan Fuster de Sueca. En paraules del director de l’ICUV, Vicent Andreu, “volem que la cultura valenciana tinga un correlat intercultural amb una expressió artística tan arrelada en la història xinesa com la seua cal·ligrafia”.

Arxivat en: Institut Confuci