L’Institut Confuci de la Universitat tanca les activitats de l’Any Nou Xinés amb la Festa dels Fanalets

  • Institut Confuci
  • 16 de febrer de 2022
 
Imatge del taller de la Festa dels Fanalets.
Imatge del taller de la Festa dels Fanalets.

Amb motiu de la Festa dels Fanalets, que es celebra el quinzé dia del primer mes lunar del calendari xinés, l’Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV) ha tancat el cicle d’activitats per a festejar l’Any Nou Xinés 2022-4720. Un Taller de Fanalets tradicionals per a l’alumnat infantil i juvenil ha permés aprendre sobre les tradicions d’aquesta data tan assenyalada i realitzar un fanalet per a decorar la seua casa. Els assistents han sigut obsequiats amb un calendari personalitzat amb el seu nom transcrit fonèticament al xinés.

En la Xina aquesta festa, que coincideix amb la primera lluna plena després del començament de l’Any Nou Xinés, tanca el període de celebracions. Es porten a terme diferents activitats com ara penjar fanalets rojos amb endevinalles, llanternes gegants colorides amb formes diferents que, en alguns llocs, com en el Jardí de Yu Yuan en Xangai, són un vertader espectacle. En el pla gastronòmic, no pot faltar la sopa de boles d’arròs glutinós o tangyuan, que representa la unió de la família, que és l’eix central d’aquesta festivitat.

En aquest any 2022 l’ICUV complirà 15 anys des de la seua fundació “al servei de la societat”, com indica el seu lema. És el centre oficial per als exàmens de nivell de xinés i té la condició de “Model” per part de la seu central xinesa, des de 2015, dels 540 Instituts Confuci que hi ha repartits pel món. Per les seues aules ha passat una xifra d’alumnat superior als 5.000 estudiants. En 2017 va rebre la Distinció al Mèrit Cultural de la Generalitat “per servir de pont d’unió entre les cultures xinesa i valenciana”.

Arxivat en: Institut Confuci