L'Institut Confuci de la Universitat de València dóna la benvinguda a la primavera amb un campament virtual

  • Institut Confuci
  • 30 de març de 2022
 
Vicent Andreu, director de l'ICUV, en el primer pla, durant la jornada d'inauguració del campament.
Vicent Andreu, director de l'ICUV, en el primer pla, durant la jornada d'inauguració del campament.

L'Institut Confuci de la Universitat de València (ICUV), en col·laboració amb la Universitat Normal del Nord-est (NENU) amb seu en Changchun -capital de la província xinesa de Jilin- va inaugurar aquest dimarts 29 de març el Campament de Primavera 2022. L'objectiu d'aquest campament virtual és acostar a l’estudiantat la cultura xinesa, a més d'oferir-li més oportunitats per a la pràctica de les destreses orals, a manera de preparació per al concurs d'oratòria Puente Chino. La duració del Campament de Primavera és del 29 de març al 30 d'abril.

En la cerimònia virtual d'inauguració han participat des de Changchun el vicerector de Relacions Internacionals de NENU, Han Dongyu; així com la directora xinesa en funcions del ICUV, Gao Hongbo. Des de València, han intervingut el vicerector d'Internacionalització, Carles Padilla i el director de l'Institut Confuci (ICUV), Vicente Andreu.

El vicerector de NENU ha aprofitat l'ocasió per a felicitar Mavi Mestre, per la seua reelecció com a rectora de la Universitat de València. A més, ha elogiat en el seu discurs “els assoliments gratificants aconseguits nascuts de la cooperació entre les dos universitats després de quasi 15 anys de construcció i desenvolupament”. Per la seua banda, el vicerector Carles Padilla, ha destacat que “la tasca de difusió de la llengua, cultura i societat xineses a València ha donat grans fruits acadèmics, i també s'ha vist engrandida per la relació amb la societat”.

La directora xinesa en funcions, Gao Hongbo, ha emfatitzat que aquest campament ajudarà a comprendre millor la Xina i la seua cultura. El director del ICUV, Vicente Andreu, ha volgut enviar el seu suport a la ciutat de Changchun, i especialment a NENU, per la situació que estan vivint, ja que la pandèmia s'ha agreujat en les últimes setmanes.

El ICUV ha decidit reforçar la seua col·laboració estratègica amb NENU, universitat especialitzada en l'ensenyament del xinés com a llengua estrangera i la innovació pedagògica. Ocupa el lloc 37 del rànquing d'eixe país, catalogada com de Primera Classe. Es va establir en 1950 i compta amb un claustre de professorat que suma prop de 1.600 docents que atenen una xifra d'alumnat superior als 27.000 estudiants.

El ICUV va començar la seua marxa en 2007 i, des de llavors, per les seues aules ha passat una xifra d'alumnat superior a 5.000 estudiants. És el centre oficial per als exàmens de nivell de xinés. El ICUV té la consideració de ‘Institut Confuci Model’ des de 2015 per part de la seu central xinesa. Ha rebut diversos premis i mencions, entre els quals cal destacar en 2017 la Distinció al Mèrit Cultural 9 d’Octubre de la Generalitat “per servir de pont d'unió entre les cultures xinesa i valenciana”.