L’Institut POLIBIENESTAR celebra el desè aniversari amb més de 55 milions d’euros captats per a la investigació

L’Institut Interuniversitari de Polítiques de Benestar Social (POLIBINESTAR) de la Universitat de València (UV) commemora aquest mes de setembre el desè aniversari del centre, una efemèride que es va complir el 2021, però la celebració del qual s’ha ajornat per la pandèmia de COVID-19 a aquest mes. Durant la dècada transcorreguda entre el 2011 i el 2021, el centre –on treballen 61 investigadores i investigadors de la Universitat– ha obtingut més de 55 milions d’euros per a recerca a través de 107 projectes.

19 de de setembre de 2022

Jorge Garcés-Ferrer, en la seua investidura com a doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de València, acte on també va assitir la Ministra de Ciència i Innovació Diana Morant.
Jorge Garcés-Ferrer, en la seua investidura com a doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de València, acte on també va assitir la Ministra de Ciència i Innovació Diana Morant.

Els actes commemoratius han tingut lloc en el marc de projectes europeus, conferències i activitats de convivència de les diferents unitats integrades a l’institut, tant de la UV com d’altres institucions. Entre aquests actes, el 9 de setembre es va celebrar el nomenament de Jorge Garcés, director de POLIBIENESTAR, com a doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de València.

L’Institut ha s’ha convertit en aquests deu anys un referent en recerca de les Ciències Socials, especialment en l’estudi i la transferència de les polítiques públiques de benestar europees. Se situa així a l’avantguarda de la investigació internacional on col·laboren interdisciplinàriament equips pertanyents a ciències tècniques amb equips de ciències socials. El resultat són centenars d’informes, recomanacions polítiques, llibres i articles acadèmics, amb una aportació potentíssima a la comunitat científica i a la societat a través de plataformes, estàndards, indicadors, apps i aplicacions algorítmiques.

Des del 2011, a POLIBIENESTAR s’estan coordinant projectes europeus amb un finançament que ha aconseguit més de 55 milions d’euros, aconseguits a través d’uns 107 projectes adscrits a l’institut. En l’Institut treballen diàriament 61 investigadors i investigadors d’onze departaments de la UV, que s’integren en grups de recerca com ara LabPsiTec, InnoMark o ScienceFlows, en col·laboració amb la UCC+i de la UV.

L’equip de recerca de POLIBIENESTAR Espanya compta amb més de 120 experts i experts, ja que juntament amb l’equip de la UV col·labora també personal investigador d’altres institucions, que formen part de les unitats associades: Universitat Jaume I de Castelló, Universitat de Burgos , Universitat de Castella-la Manxa, Universitat de Múrcia, Universitat d’Extremadura, Universitat Politècnica de Madrid, Universitat del País Basc, Universitat Politècnica de València, Universitat de Concepció a Xile, Universitat de Guelph de Canadà i Universitat Autònoma d’Encarnació al Paraguai.

Segons Jorge Garcés, “hem consolidat un mestissatge entre les Ciències Socials i les Ciències Tècniques sense perdre rigor ni independència; ens identifiquem com un fòrum de pensament i creativitat, on investiguem col·laborativament professionals de treball social, la sociologia, matemàtiques, pedagogia, enginyeries, psicologia, economia, medicina, arquitectura, periodisme, dret i ciència política. Gaudim del plaer d’aprendre, discutir i argumentar en la investigació des d’una perspectiva calidoscòpica, formant la generació futura d’investigadors i investigadores”.

Polibenestar és un institut públic pertanyent a la Universitat de València, la missió del qual és millorar el benestar social i la qualitat de vida de la societat, mitjançant la investigació interdisciplinària i sociotècnica. El seu director, Jorge Garcés-Ferrer, és catedràtic de Política Social de la Universitat de València i catedràtic Príncep d’Astúries de la Universitat de Georgetown (Washington DC, EUA).

Peude foto annex:

  • Personal investigador de l’Institut Interuniversitari de Polítiques de Benestar Social (POLIBINESTAR).

Altres Notícies