La investigadora de la Facultat de Farmàcia Lucía Hipólito, guardonada amb el premi Talent Jove CV en la categoria de ciència

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 11 de gener de 2018
 
Lucia Hipolito
Lucía Hipólito rebent el premi Talent Jove CV. Foto: Levante-EMV.

Lucía Hipólito Cubedo, professora del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Universitat de València, ha estat guardonada amb el premi Talent Jove CV en la categoria de ciència, que convoquen el periòdic Levante-EMV i Bankia. El guardó, dotat amb 6.000 euros, és per a persones investigadores entre 18 i 35 anys que han destacat en la seua contribució investigadora.

Lucía Hipólito desenvolupa la seua activitat docent i investigadora al Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Facultat de Farmàcia. En la seua principal línia de recerca estudia com diversos factors, especialment el dolor crònic, influeixen en els trastorns addictius. Aquest projecte es desenvolupa en col·laboració amb personal investigador de la Washington University de St. Louis (EUA).

“Estic molt agraïda a tots els que m’han ajudat i apostat per mi i pel meu treball, especialment la meua família i els meus ascendents i descendents científics”, ha declarat Lucía Hipólito en rebre el premi en la gala celebrada anit al teatre La Rambleta a la qual assistiren més de 800 persones i comptà amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, la consellera de Justícia, el conseller d’Economia, el president de les Corts, el president de Bankia, entre altres referents socials. Rafael Crespo, vicerector d’Estudis de Postgrau de la Universitat de València, assistí a la cerimònia per delegació del rector de la institució. “Lucía és una jove que ha trencat sostres, no sols és una gran científica sinó també una gran persona, i aquestes persones no les podem perdre a la universitat, estem molt orgullosos de comptar amb científiques com ella. Malgrat la precarietat que estant patint les persones més joves que han decidit iniciar la carrera investigadora, estem fent esforços per capgirar la truita, i això s’ha de començar a notar”, ha declarat Rafael Crespo.

El grup de recerca de Lucia Hipólito, liderat per Ana Polache i Luis Granero, treballa també en una altra línia vinculada als trastorns addictius, en la qual s’investiguen noves estratègies terapèutiques (nous medicaments) per al tractament de la recaiguda en l’alcoholisme. La investigadora de la Universitat de València va desenvolupar el seu projecte postdoctoral a la Universitat de Columbia, en el qual es va centrar en l’estudi del dolor crònic i l’addicció a opiacis, i ha realitzat estades predoctorals a la Universitat de Cambridge i també a la Universitat de Medicina de Nova Jersey. “Rebre aquest premi és un impuls molt gran per a continuar avançant en la investigació, i està demostrat que invertint en la cantera guanyarem balons d’or”.