John Williams i Almudena Grandes tanquen els Clubs de Lectura d’Alumni UV del curs 2021-2022

  • Fundació General UV
  • 6 de juny de 2022
 
John Williams i Almudena Grandes
John Williams i Almudena Grandes

‘Stoner’, de l’autor nord-americà John Williams, és la novel·la seleccionada al Club de Lectura TIRANT per a cloure el present curs acadèmic el dilluns, 6 de juny. Per la seua part, ‘El lector de Julio Verne’, de l’escriptora madrilenya Almudena Grandes, és l’obra elegida per acomiadar el curs al Club de Lectura QUIJOTE el dimarts, 7 de juny.

Encara que John Williams va rebre el National Book Award, la seua obra va estar durant molt de temps oblidada. AlumniUV recupera la figura de l’escriptor nord-americà amb ‘Stoner’ (1965), una novel·la que reflecteix  la cerca del seu protagonista sobre el vertader significat de l’amistat, l’amor i la mort. William Stoner és un jove virtuós i discret, fill d'uns camperols de Missouri, que amb gran esforç dels seus pares és enviat a la Facultat d’Agricultura. Aviat, però, s'adona que la seua verdadera vocació són les lletres.

Seduït per aquest descobriment, la literatura esdevé una autèntica obsessió que el porta a renunciar a la granja familiar i a convertir-se en professor. Abocat a l'estudi i tancat en el món universitari, on du una vida solitària i senzilla, el seu caràcter taciturn i fred s'aguditza, alhora que empitjoren les seues relacions socials. Una vida grisa, plena d'errors, en la qual només hi ha alegria amb la literatura, la seua única passió. El Club de Lectura TIRANT va debatre sobre aquesta obra el dilluns, 6 de juny, al Centre Cultural de La Nau.

‘El lector de Julio Verne’ (2012) és la segona novel·la de la sèrie “Episodios de una guerra interminable”, el projecte narratiu de l’autora Almudena Grandes que recorre l’Espanya franquista entre 1939 i 1964 al llarg de sis obres. La Sierra Sur de Jaén i l’estiu de 1947 són els escenaris de ‘El lector de Julio Verne’, obra que conta la vida de Nino, fill de guàrdia civil i que viu en la casa caserna d’un poble rural d’Andalusia. Un dia coneix a Pepe el Portugués, un foraster misteriós i fascinant que acaba d’instal·lar-se en un molí abandonat i que es converteix en el seu amic i model.

Nino es jurarà no convertir-se en guàrdia civil com son pare, mentre descobreix un món nou gràcies a les novel·les d’aventures que el convertiran en altra persona. A poc a poc, Nino compren una veritat que ningú li ha contat: a la Sierra Sur s’està lliurant una guerra, però els enemics de son pare no són els seus. El Club de Lectura QUIJOTE va analitzar aquesta novel·la el dimarts, 7 de juny, al Col·legi Major Rector Peset.

Ambdós Clubs de Lectura d’Alumni tornaran al mes d’octubre per a continuar gaudint i debatent sobre alguns dels llibres més destacats de la literatura en valencià i castellà. Per a participar en els pròxims Clubs, has d’emplenar el formulari i ser membre d’Alumni Premium.