Jordi Mañes serà investit com a doctor ‘honoris causa’, hui dimarts, per la Universitat de Cluj-Napoca (Romania)
- 18 d’octubre de 2016

Jordi Mañes Vinuesa, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de València, rep hui dimarts, 18 d’octubre, el títol de doctor ‘honoris causa’ de la Universitat de Medicina i Farmàcia Iuliu Hatieganu de Cluj-Napoca, Romania. Mañes ha col·laborat activament durant més de vint anys amb la Universitat de Cluj-Napoca promovent intercanvis d'estudiants i professors en el marc dels programes europeus Tempus i Erasmus, així com en activitats investigadores en l'àmbit de la Bromatologia i Seguretat Alimentària.
La ‘laudatio’ serà llegida per la vicerectora d'investigació de la universitat romanesa, Felicia Loghin.
Jordi Mañes (Torreblanca, 1953) és llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Granada (1976) i doctor per la Universitat de València (1980), en la qual ha desenvolupat tota la seua carrera docent i investigadora. Ha sigut vicedegà de la Facultat de Farmàcia, entre 1986 i 1992, i posteriorment degà, entre 1992 i 1998. A més ha sigut director del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal.
Durant més de 20 anys el professor Jordi Mañes ha realitzat una intensa activitat i ha promogut la mobilitat dels estudiants de grau i doctorat, i de professors en el marc dels programes europeus Tempus i Erasmus.
Com a catedràtic de Nutrició i Bromatologia, ha dirigit diferents projectes de recerca regionals i nacionals sobre anàlisis de principis actius en medicaments i fluids biològics humans en una primera etapa, i posteriorment, sobre la presència de contaminants químics i biològics en aigües naturals i aliments produïts i/o consumits en els països mediterranis. A hores d’ara la seua activitat investigadora està centrada en la promoció i cohesió del grup de recerca que coordina, a fi de guanyar projecció internacional en el camp de l'avaluació del risc per micotoxines i en l'obtenció d'aliments més segurs.
Compta amb sis sexennis de recerca i ha participat en la publicació de 240 articles científics, la presentació de 265 comunicacions a congressos nacionals i internacionals i la publicació de 25 capítols en llibres d’aliments i alimentació. A més, ha dirigit 22 tesis doctorals.
Arxivat en: Actes acadèmics , Premis i distincions , Doctors Honoris Causa