Jordi Mañes serà investit com a doctor ‘honoris causa’, hui dimarts, per la Universitat de Cluj-Napoca (Romania)

Jordi Mañes Vinuesa, catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Universitat de València, rep hui dimarts, 18 d’octubre, el títol de doctor ‘honoris causa’ de la Universitat de Medicina i Farmàcia Iuliu Hatieganu de Cluj-Napoca, Romania. Mañes ha col·laborat activament durant més de vint anys amb la Universitat de Cluj-Napoca promovent intercanvis d'estudiants i professors en el marc dels programes europeus Tempus i Erasmus, així com en activitats investigadores en l'àmbit de la Bromatologia i Seguretat Alimentària.

18 de d’octubre de 2016

La ‘laudatio’ serà llegida per la vicerectora d'investigació de la universitat romanesa, Felicia Loghin.

Jordi Mañes (Torreblanca, 1953) és llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Granada (1976) i doctor per la Universitat de València (1980), en la qual ha desenvolupat tota la seua carrera docent i investigadora. Ha sigut vicedegà de la Facultat de Farmàcia, entre 1986 i 1992, i posteriorment degà, entre 1992 i 1998. A més ha sigut director del Departament de Medicina Preventiva i Salut Pública, Ciències de l’Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal.

Durant més de 20 anys el professor Jordi Mañes ha realitzat una intensa activitat i ha promogut la mobilitat dels estudiants de grau i doctorat, i de professors en el marc dels programes europeus Tempus i Erasmus.

Com a catedràtic de Nutrició i Bromatologia, ha dirigit diferents projectes de recerca regionals i nacionals sobre anàlisis de principis actius en medicaments i fluids biològics humans en una primera etapa, i posteriorment, sobre la presència de contaminants químics i biològics en aigües naturals i aliments produïts i/o consumits en els països mediterranis. A hores d’ara la seua activitat investigadora està centrada en la promoció i cohesió del grup de recerca que coordina, a fi de guanyar projecció internacional en el camp de l'avaluació del risc per micotoxines i en l'obtenció d'aliments més segurs.

Compta amb sis sexennis de recerca i ha participat en la publicació de 240 articles científics, la presentació de 265 comunicacions a congressos nacionals i internacionals i la publicació de 25 capítols en llibres d’aliments i alimentació. A més, ha dirigit 22 tesis doctorals.

Altres Notícies