Jornada oberta al kendo, a la Universitat de València

  • Servei d'Esports
  • 18 de desembre de 2017
 
Dos lluitadors de kendo.
Dos lluitadors de kendo.

La Universitat de València celebrà, el passat 17 de desembre, a la Sala de Fusta (al costat del Pavelló Universitari, carrer Menéndez i Pelayo 19) una jornada oberta al kendo, amb l’objectiu de donar a conéixer aquest esport “de forma directa”, segons assenyalà el seu responsable a la Universitat, Vicente Soriano.

Durant la jornada “es facilità l’accés a les instal·lacions on habitualment es practica kendo amb els mitjans que ja es disposen i s’informà de manera personalitzada de les opcions que s’ofereix des del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València”, explicà.

El programa de la jornada arrancà amb la presentació del kendo a la Universitat, la qual va incloure la visita a l’exposició de fotografies ‘Vint anys de kendo a la Universitat de València’. A continuació, hi hagué una exhibició de pràctica d’entrenament i competició; i clausurà la trobada un taller d’introducció al kendo per a no iniciats.

20 anys d’esgrima japonesa
En el curs 1996-97, la Universitat de València va iniciar la pràctica de kendo a les seues instal·lacions esportives amb la finalitat de recuperar una activitat tradicional japonesa a punt de desaparéixer. Fa 20 anys que va començar aquest procés, el qual continua guanyant adeptes, fins a aconseguir fins i tot constituir una associació universitària encarregada de promoure i difondre l’esgrima japonesa que, en l’actualitat, compta amb una trentena de membres.

En el seu vinté aniversari, la Universitat va organitzar una jornada de portes obertes que va incloure la producció d’una exposició fotogràfica amb la qual, a través d’una selecció de mig centenar d’imatges, es narrava de manera seqüencial la història de l’evolució del kendo a la Universitat de València.
 

Més informació: