José María Peiró, ‘Psicòleg de l’any’ per la Fundació Espanyola per a la Promoció Científica i Professional de la Psicologia

  • 21 de desembre de 2016
 
Jose Maria Peiro ‘Psicòleg de l’any’

El professor de la Universitat de València José María Peiró ha estat guardonat en els Premis José Luis Pinillos, que atorga la Fundació Espanyola per a la Promoció Científica i Professional de la Psicologia (Psicofundación) a l’excel·lència i innovació en Psicologia, en la categoria de ‘Psicòleg de l’any’.

El premi es concedeix al psicòleg elegit mitjançant votació pels degans dels col·legis de psicòlegs de les diferents autonomies, els degans de les facultats de Psicologia i els membres del Consell de Patronat de Psicofundación. La presentació del premi va tindre lloc en la clausura de les III Jornades d’Excel·lència i Innovació en Psicologia aquest mes de desembre.

Aquest guardó és un reconeixement a la trajectòria acadèmica, científica i professional del professor José María Peiró, catedràtic de Psicologia Social i de les Organitzacions; director de l’Institut Universitari de Recerca en Psicologia dels Recursos Humans, del Desenvolupament Organitzacional i de la Qualitat de Vida Laboral (IDOCAL) de la Universitat de València; i professor investigador de l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

El professor Peiró va ser president de la International Association of Applied Psychology (IAAP) entre 2010 i 2014. Anteriorment, va ser vicepresident de la European Academy of Occupational Health Psychology i president de la European Association of Work and Organizational Psychology. Va ser també degà de la Facultat de Psicologia i director de l’Observatori d’Inserció Professional i Assessorament Laboral (OPAL) de la Universitat de València; i, en l’actualitat, coordina l’European Master of Work, Organizational and Personnel Psychology inclòs en el programa Erasmus Mundus (Màster WOP-P). 

Així mateix, ha estat professor visitant d’universitats, com ara Sheffield, Mastricht, Portland State University i la Universidad Católica del Uruguay. És doctor ‘honoris causa’ de la Universitat Methodista de Brasil i professor honorari de la Universidad Nacional Mayor de San Marcos (Lima, Perú). Ha estat editor associat de l’‘European Journal of Work and Organizational Psychology’ i membre del consell editorial de l’‘European Journal of Psychological Assessment’, ‘International Journal of Selection and Assessment’, ‘Journal of Management’, ‘Journal of Occupational Psychology’ i ‘Work and Stress’. 

El 2015 va ser distingit amb el Premi Aristòtil per la Federació Europea d’Associacions de Psicòlegs (EFPA).