Josep Lluís Barona i Nadia Ghulam protagonistes aquest mes d'abril de l’Aula de Literatura de la Universitat

  • Vicerectorat de Cultura i Societat
  • 29 d’abril de 2022
 
Josep Lluís Barona.
Josep Lluís Barona.

L'Aula de Literatura de la Universitat de València ha programat dues tertúlies aquest mes d'abril amb l'escriptora Nadia Ghulam, i l'escriptor i historiador de la ciència en la Universitat de València, Josep Lluís Barona.

Dijous 28 d'abril, a les 19 hores, Josep Lluís Barona va participar en un col·loqui amb motiu de la publicació de la seua última novel·la Nura. En el debat, que va tenir lloc en l'Aula Magna del Centre Cultural La Nau, participaren la periodista de la Universitat de València, Magda Ruiz Brox i la responsable de l'Aula de Literatura de la Universitat, la catedràtica, Cristina García Pascual.

Nura, el nom que els navegants fenicis van donar a l’illa de Menorca, narra l'itinerari d'un escriptor que torna des d'Oslo a la ciutat de la seua infantesa per a inaugurar un màster d'humanitats. Allí es retroba amb el seu passat construint un itinerari introspectiu, una anàlisi minuciosa de la condició humana, on es difuminen els límits entre realitat i ficció.

Dimarts, dia 26 d'abril, el hall de la Facultat de Dret, en el campus dels Tarongers, va acollir una tertúlia amb l'escriptora Nadia Ghulam. Sota el títol ‘Ser refugiada: sobreviure en l'adversitat’, l'autora va parlar sobre la situació a Afganistan després del retorn dels talibans al govern de Kabul i de la seua aventura personal com a refugiada plasmada en les seues diferents novel·les. El debat, que es va emmarcar en el programa de la Universitat de València, ‘Cultura als campus’, va comptar amb la participació de Javier Palao, degà de la Facultat de Dret, Fernando Flores, director de l'Institut de Drets Humans de la Universitat de València i Cristina García Pascual, responsable de l'Aula de Literatura, com a responsables de les unitats organitzadores de l'acte.

Arxivat en: Cultura , Lletres