Juan Manuel Bonet arriba a La Nau per a parlar de Proust i la pintura

  • Centre Cultural La Nau
  • 23 de novembre de 2022
 
Quadre de Vermeer
Quadre de Vermeer

El Centre Cultural La Nau acull el pròxim divendres, 25 de novembre, a les 19.00 hores, la conferència ‘Paysages proustiens - Proust y la pintura’ que organitza l’Institut Français de València amb la col·laboració de l’Aula de Narratives de la Universitat de València.

La conferència s’emmarca en el centenari de la mort de l’escriptor francès Marcel Proust  (1871-1922) , una de les figures més destacades i influents del segle XX en el camp de literatura, la filosofia o l’art. La seua novel·la ‘En busca del temps perdut’ constitueix un dels cims artístics del segle XX

El crític d’art i literatura Juan Manuel Bonet tractarà a la conferència sobre els estrets vincles que va mantindre Proust amb els pintors de la seua època i com aquest art va afectar la seua obra literària. Bonet farà un recorregut per les peces d’altres pintors com Vermeer, Chardin, Watteau, Whistler, Vuillard i Bonnard i altres artistes de la Revue blanche. Així mateix, Juan Manuel Bonet mostrarà il·lustracions de Grau Sala i obres proustianes de Luis Marsans.

Juan Manuel Bonet Planes (París, 1953) és crític d'art i literatura, poeta, comissari d'exposicions i museòleg espanyol. Ha exercit les responsabilitats de director de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) de València, del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia de Madrid i de l'Instituto Cervantes.

Considerat com un dels experts en pintura contemporània més importants d'Espanya, Bonet és col·laborador dels periòdics ABC i El País i presideix la Fundació-Arxiu Rafael Cansinos Assens. Respecte a la seua poesia, oscil·la entre el tradicional i l'avantguardista, i s'ha vist en ella tant trets impressionistes com minimalistes.

L’Institut Français de València i la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Cultura, mantenen una relació de col·laboració al llarg de molts anys. Les dues entitats han treballat conjuntament en el passat en nombroses activitats com conferències, premis i altres accions divulgatives. En el futur, la col·laboració conjunta continuarà i ja s’està preparant l’exposició ‘Les corps incorruptibles’ (Los cuerpos incorruptibles). De temàtica queer a partir de les imatges de la fotògrafa Emilie Hallard, la mostra es podrà veure al Centre Cultural La Nau en un futur pròxim.

Arxivat en: Cultura , Lletres