Lliurades 21 beques a estudiantat de doctorat de països de cooperació

  • 6 de juny de 2017
 
Estudiantat

La Universitat i l’Ajuntament de València han lliurat aquest dimarts les beques de doctorat ‘Juan Castelló’. Ha sigut en un acte celebrat a l’Hemicicle de l’Ajuntament de València en el qual han participat el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao, i el regidor de Cooperació al Desenvolupament i Migració, Roberto Jaramillo. Un total de 21 alumnes han aconseguit aquesta ajuda.

Les beques de doctorat ‘Juan Castelló’ estan destinades a estudiantat procedent de països de cooperació. En aquesta primera edició s’han lliurat 21 beques a alumnat del curs 2016-17.

Aquestes beques són fruit del conveni firmat entre la Universitat i l’Ajuntament el passat mes de desembre coincidint amb el Dia Internacional de la Solidaritat Humana.

Es tracta d'una beca de nova creació que pretén garantir el major impacte i retorn possible dels coneixements adquirits per l'alumnat participant als seus països d'origen. L’alumnat seleccionat haurà de realitzar un projecte científic i acadèmic en els programes de Doctorat de la Universitat de València relacionats amb la cooperació al desenvolupament i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, contribuint de aquesta forma i a través dels seus coneixements a millorar les condicions de vida de la població dels seus països d'origen.
 
L'aportació de l'Ajuntament es xifra en 31.500 euros per a cada edició de la beca, que serà d'un any prorrogable fins a tres. La beca rep el nom Juan Castelló en homenatge a un funcionari municipal, Juan Castelló Verdú, -qui va faltar al març del 2015- com a reconeixement a la seua tasca municipal i per la seua contribució a la cooperació internacional, impulsada des de València.